ITWatch

Kraftige kursfald i kølvandet på Huawei-anholdelse

Huawei-anholdelse modtages med store kursdyk på de asiatiske aktiemarkeder.

AP / CHINATOPIX/Ritzau Scanpix
Foto: AP / CHINATOPIX/Ritzau Scanpix

De asiatiske aktiemarkeder tager igen et markant dyk torsdag, hvor fortsatte massive kursfald i det amerikanske future-marked sender investorerne på flugt fra enhver form for risiko.

Tvivlen om weekendens våbenhvile i handelskrigen er ikke blevet mindre, mens de canadiske myndigheders anholdelse af den kinesiske tech-gigant Huaweis finansdirektør og udlevering til USA sender frygt for en frisk opblussen i spændinger mellem de to supermagter gennem markedet.

"USA har bedt de allierede om ikke at bruge Huawei-produkter af sikkerhedsmæssige grunde, og de vil sandsynligvis fortsætte med at lægge pres på de allierede," siger investeringsstrateg Norihiro Fujito fra Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities i Tokyo til Ruters.

MSCI's bredeste indeks for Asien og Stillehavsområdets aktier uden for Japan falder 1,7 pct.

I Tokyo fører de teknologirelaterede aktier an i kursfaldene. Nikkei-indekset falder 2,5 pct., og det brede Topix-indeks dropper 2,2 pct.

Investorerne i Kina er næsten lige så hårdt ramt. Shanghai Composite-indekset ligger med et minus på 1,6 pct., mens CSI 300-indekset viger 2,0 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks dropper hele 2,6 pct. blandt andet på grund af et styrtdyk i Chinasoft International, der har Huawei som en af de vigtigste kunder.

Chinasoft International falder 13 pct.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med fald på 1,2-1,6 pct. Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med et minus på 2,3 pct., mens Kospi-indekset i Seoul falder 1,6 pct., og Singapores Strait Times-indeks dropper 1,2 pct.

Sydneys ASX-indeks slutter dagen med et minus på 0,2 pct. Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med kursfald på 1,3-1,6 pct.

TDC-leverandør Huaweis finansdirektør er anholdt i Canada

 

Britisk teleselskab dropper TDC-leverandør

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger