ITWatch

Britisk teleselskab dropper TDC-leverandør

Udstyr fra kinesiske Huawei vil i løbet af de næste to år blive fjernet fra britisk teleselskabs mobilnet, skriver Financial Times.

Foto: Kirsty Wigglesworth

Det britiske teleselskab British Telecom vil i løbet af de kommende to år fjerne udstyr fra kinesiske Huawei i selskabets 4G-mobilnet.

Det skriver Financial Times ifølge Berlingske Business.

Årsagen til, at British Telecom fravælger Huawei, er angiveligt, at selskabet af sikkerhedsmæssige grunde ønsker at holde kineserne væk fra den nationale infrastuktur. Frygten er, at kineserne kan få adgang til følsomme oplysninger om briterne via mobilnettet.

Huawei leverer også udstyr til TDC, og det kinesiske selskab overtog i 2014 driften og vedligeholdelsen af TDC's mobilnet i Danmark. Kontrakten mellem TDC og Huawei udløber om knap et år, så her skal det danske teleselskab beslutte, om man stadig ønsker den kinesiske leverandør.

Flere lande - herunder USA og Australien - har forbudt landenes teleselskaber at bruge Huawei som leverandør til de kommende 5G-net.

Huawei ser store muligheder i Danmark for en af sine vigtigste forretninger

USA lægger pres på allierede for at udelukke TDC-leverandør

Endnu et land forbyder udstyr fra kendt smartphoneproducent 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs