ITWatch

USA lægger pres på allierede for at udelukke TDC-leverandør

Amerikanske diplomater vil have europæiske lande til at udelukke TDC's leverandør Huawei fra at byde på 5G, skriver Berlingske.

Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou

Både Tyskland og Storbritannien er under pres fra amerikanske diplomater for at udelukke den kinesiske telemastodont Huawei fra at byde på fremtidens auktioner over 5G-telefoni.

Det skriver Berlingske, der citerer flere amerikanske medier.

New Zealand har meldt ud, at man her afviser den kinesiske leverandør.

Herhjemme er Huawei meget stor på det danske marked som primær leverandør af teleudstyr til landets største teleselskab TDC. En opgave Huawei overtog efter svenske Ericsson mistede opgaven.

Baggrunden for det diplomatiske arbejde er blandt andet, at lægge en bremse foran Huaweis teknologiske forspring.

"De bremser Huawei ned for at gøre det muligt for resten af markedet at indhente dem," vurderer en tidligere efterretningsansat til den britiske finansavis Financial Times i Berlingskes oversættelse.

Analytiker: EU-ja i Holland spiller ingen rolle for dansk telefusion 

Endnu et land forbyder udstyr fra kendt smartphoneproducent 

 

 

 

 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs