ITWatch

Analytiker: EU-ja i Holland spiller ingen rolle for dansk telefusion

Et nyt forsøg på en fusion mellem Telenor og Telia er ikke blevet lettere af, at EU har godkendt en mobilfusion i Holland, vurderer teleanalytiker.

Foto: Ritzau Scanpix/Andreas Beck

EU's uforbeholdne godkendelse af en fusion mellem to teleselskaber i Holland har ikke givet nye muligheder for, at Telenor og Telia kan gå sammen i Danmark.

Det vurderer teleanalytiker John Strand overfor Berlingske Business.

Telenors koncernchef har ellers givet indtryk af, at han pønsede på at genoplive fusionsplanerne med Telia i Danmark, hvis EU godkendte fusionen mellem svenske Tele2 og Hollands tredjestørste mobilselskab, T-Mobil.

"Dersom denne fusion tillades, vil det give en åbning for at se på mobilsammenligning i Danmark på ny," sagde Sigve Brekke for fire uger siden.

Men den plan kan han ifølge teleanalytiker John Strand kigge i vejviseren efter.

"Den hollandske beslutning giver mig ikke nogen som helst tro på, at tingene er blevet lettere for Telia og Telenor, selv om de har fælles mobilnet i Danmark. Hvis de skal få godkendt, hvad de ikke fik dengang, kræver det, at EU's konkurrencemyndigheder indrømmer, at de begik en fejl. Intet i denne godkendelse dokumenterer, at der skulle være nye vinde på vej," siger han til Berlingske.

Telia og Telenor måtte i 2015 skrinlægge en fusion efter næsten et års forhandlinger. Årsagen var, at de ikke kunne blive enige med EU-Kommissionen om vilkårene.

EU godkender mobilfusion i Holland 

Analytiker: Konkurrencen svækkes med Hiper-køb 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs