ITWatch

Teleselskab får svensk momslussing i milliardstørrelse

En svensk domstol har sat teleselskabet 3's momsregning op med godt en milliard kroner. Konkurrenten Telenor er også blevet ramt af skattesmæk i Sverige.

Teleselskabet 3 er blevet ramt et stort momssmæk i Sverige. En svensk domstol har forhøjet selskabets merværdiskat med 1,46 mia. svenske kr., svarende til over 1 mia. kr.

Det skriver Berlingske.

Baggrunden for den øgede skattebetaling er, at 3 har betalt afgift af værdien af kundernes reelle forbrug. Ifølge Förvaltningsrätten i Stockholm skal 3 betale moms af hele abonnementsværdi.

Konkurrenten Telenor har også fået et eftertrykkeligt rap over nallerne i Sverige, hvor selskabets merværdiskat er blevet forhøjet med 244 mio. svenske kr.

Anket afgørelse

Herhjemme har Skat i en lignende sag krævet, at det kinesisk-svenske mobilselskab skulle betale 418 mio. kr. i moms, som 3 har undladt at betale for kundernes data og teleforbrug. Den regning betalte teleselskabet tidligere på året, men 3 har anket afgørelsen til Skatteankenævnet.

3's danske topchef Morten Christiansen påpegede overfor ITWatch, at uoverensstemmelsen med Skat skyldtes forskellige fortolkninger af EU's momsdirektiv.

Mobilselskabs topchef: Momssag kan tage op til tre år 

3's momssag vækker opsigt i telebranchen

3 har talt med Skat om momspraksis 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs