ITWatch

Google: Youtube er ikke møntet på børn under 13

Den Google-ejede videoplatform har i Danmark en aldersgrænse på 13 år for at bruge platformen i sit eget navn. Og det er der en grund til, siger Googles politiske chef i Danmark.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Patrick Semansky

Videoplatformen Youtube, der er ejet af Google, er ikke et sted for børn under 13 år. Det siger Googles politiske chef i Danmark, Christine Sørensen, til Politiken.

Youtube har en aldersgrænse i Danmark på netop 13 år for at have sin egen profil på platformen. Og det er der altså en grund til.

"Vi tager vores ansvar ret alvorligt – i forhold til hvad der ligger på Youtube. Der skal ikke ligge ulovligt indhold eller indhold, der bryder vores retningslinjer. Men Youtube er ikke møntet på børn under 13. Og det skal man tage med i sin betragtning som forælder," siger Christine Sørensen til Politiken.

I en række andre lande har Youtube et særligt univers til børn med navnet Youtube Kids. Det er dog ikke tilgængeligt i Danmark.

Denne artikel er leveret af ITWatch' søstermedie MediaWatch.

Youtube-direktør retter kritik mod EU-forslag om copyright 

Amerikansk nedgang i tv-pakker skidt varsel for Danmark 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs