ITWatch

Teleanalytiker undrer sig over medlem i TDC's bestyrelse

Det undrer teleanalytiker, at bankmanden Arthur Rakowski kan sidde i TDC's bestyrelse, efter han på vegne af storbanken Macquarie har beklaget sagen om udbytteskat over for danske pensionskasser.

Foto: /ritzau/Scanpix/Andreas Beck

Sagen om den australske storbank Macquaries rolle i svindlen med udbytteskat, som muligvis uretmæssigt er hentet ud af EU-landes skattekasser, betyder nu, at teleanalytiker stiller spørgsmålstegn ved medlem af TDC's bestyrelse.

Macquarie er hovedaktionær i TDC, og derfor sidder Arthur Rakowski i TDC's bestyrelse som repræsentant for storbanken, men teleanalytiker John Strand har svært ved at se det rimelige i, at han besidder denne post.

"Det er svært at forstå, at han i dag sidder i TDC's bestyrelse," siger Strand.

Det siger han efter, at samme Arthur Rakowski i et brev stilet til medejeren af TDC, danske ATP samt pensionskasserne PKA og PFA, beklager den australske storbanks rolle i udbyttesagen og de konsekvenser det har for de danske pensionskasser.

"Vi beklager den opmærksomhed, der har smittet af på jer som vores partner," skriver Macquarie i brevet, i følge Børsen, der er underskrevet af David Fass, direktør for Macquaries europæiske aktiviteter, og Arthur Rakowski, der er næstformand i MIRA, Macquarie Infrastructure and Real Assets, som står bag TDC-ejerskabet.

Ikke grundige nok

John Strand blev ringet op af samme Arthur Rakowski op til, at storbanken købte TDC. Han ville høre Strand om, hvad hans vurdering var af handlen. En handel Strand forholdt sig kritisk over for.

"Han må have vidst, hvad der foregik i den sag om udbytteskat, mens han forhandlede med de danske pensionskasser. Derfor efterlader det mig med det indtryk, at de danske pensionskasser ikke har været grundige nok i at lave en due dilligence på Macquarie op til deres køb af TDC," siger Strand.

"Man forhandlede eksempelvis en aftale om, at der skulle betales skat i Danmark samtidig med, at Macquarie var involveret i sagen i Tyskland," siger Strand med henvisning til sagen om udbytteskat.

TDC-handlen blev i øvrigt også indgået, uden at der blev lavet en due dilligence, der er en juridisk proces, hvor man gennemgår selskabet i detaljer.

Hos TDC har man ingen kommentarer til sagen og henviser til selskabets ejere.

TDC's hovedejer undskylder svindelsag over for danske pensionsselskaber 

Telenor har skåret bemandingen med 600 på godt to år 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs