ITWatch

Huawei overhaler Apple i mobilræset

På trods af at have overhalet Apple med markedsandele er det dog ikke nok til at indtage førstepladsen i mobilræset.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Schiefelbein

Rettelse: I Huaweis første pressemeddelse fremgik det, at selskabets markedsandel i årets andet kvartal steget er med 41 pct. Det korrekte tal er 43,6 pct.

Der er sket en omrokering i top tre på markedet for mobiltelefoner.

Der skriver flere medier.

Førstepladsen indtages af koreanske Samsung, der anslås at have en markedsandel på 20 pct., mens Huawei og Apple har byttet plads. I andet kvartal har kinesiske Huawei en andel på 15 pct., mens Apple har 12 pct. Det er første gang nogensinde, at Huawei er større end Apple.

Huawei solgte 54,2 millioner smartphones i andet kvartal eller 43,6 pct. flere end i samme kvartal året før, oplyser Bloomberg News.

Analysefirmaet bag opgørelsen, Canalys, påpeger dog, at Apple typisk har et lavt salg i andet kvartal af kalenderåret, da nye telefoner typisk lanceres mod slutningen af året og dermed øger salget i fjerde kvartal og første kvartal af året efter.

Amerikansk telegigant indgår millardaftale om 5G med Nokia

Kinesisk smartphone-gigant sælger for milliarder

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs