ITWatch

Kæmpe amerikansk telefusion en realitet

Amerikanske T-Mobile køber konkurrent i en fusion, der får en samlet værdi af omkring 146 mia. kroner, skriver flere medier. Men fusionen mangler myndighedernes godkendelse.(Opdateret)

En gigantisk fusion i telebranchen er en realitet. Amerikanske T-Mobile opkøber teleselskabet Sprint, skriver T- Mobile i en meddelelse.

Det skriver flere medier

I Børsen fremgår det, at T-Mobiles adm. direktør John Legere bekræfter meddelelsen på Twitter:

"Jeg er glad for at kunne offentliggøre, at T-Mobile og Sprint er blevet enige om at fusionere for at skabe et nyt selskab – en større, stærkere konkurrent, som vil være en drivkraft for positive ændringer for alle amerikanske forbrugere og virksomheder," citerer Børsen.

Computerworld beskriver, at handlen har en værdi af 160 mia. kr. - Børsen skriver 146, men uanset hvad, er handlen enorm.

Computerworld beskriver, at T-Mobile, der har tyske Deutsche Telekom i ryggen, er det tredjestørste teleselskab i USA i dag, mens Sprint, som er japansk ejet, har fat i pladsen som nummer fire. Der er altså tale om en konsolidering i jagten på markedsandele.

Computerworld beskriver, at det nye selskab sammenlagt får 127 millioner kunder over for Verizon med 116 millioner kunder samt AT&T, der har sammenlagt 93 millioner kunder.

Handlen mangler stadig konkurrencemyndighedernes godkendelse.

 

Amerikansk teleskuffelse i første kvartal giver kursfald 

Netværksgigant lægger officielt bud på ombejlede Sky 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs