ITWatch

Kæmpe amerikansk telefusion en realitet

Amerikanske T-Mobile køber konkurrent i en fusion, der får en samlet værdi af omkring 146 mia. kroner, skriver flere medier. Men fusionen mangler myndighedernes godkendelse.(Opdateret)

En gigantisk fusion i telebranchen er en realitet. Amerikanske T-Mobile opkøber teleselskabet Sprint, skriver T- Mobile i en meddelelse.

Det skriver flere medier

I Børsen fremgår det, at T-Mobiles adm. direktør John Legere bekræfter meddelelsen på Twitter:

"Jeg er glad for at kunne offentliggøre, at T-Mobile og Sprint er blevet enige om at fusionere for at skabe et nyt selskab – en større, stærkere konkurrent, som vil være en drivkraft for positive ændringer for alle amerikanske forbrugere og virksomheder," citerer Børsen.

Computerworld beskriver, at handlen har en værdi af 160 mia. kr. - Børsen skriver 146, men uanset hvad, er handlen enorm.

Computerworld beskriver, at T-Mobile, der har tyske Deutsche Telekom i ryggen, er det tredjestørste teleselskab i USA i dag, mens Sprint, som er japansk ejet, har fat i pladsen som nummer fire. Der er altså tale om en konsolidering i jagten på markedsandele.

Computerworld beskriver, at det nye selskab sammenlagt får 127 millioner kunder over for Verizon med 116 millioner kunder samt AT&T, der har sammenlagt 93 millioner kunder.

Handlen mangler stadig konkurrencemyndighedernes godkendelse.

 

Amerikansk teleskuffelse i første kvartal giver kursfald 

Netværksgigant lægger officielt bud på ombejlede Sky 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs