ITWatch

Teleanalytiker: EU-regler skyld i dyrere fri data-abonnement fra Oister

Oisters abonnement fri data blev udfaset i marts og er nu tilbage til en højere pris. Mobilselskabet har ad flere omgange været tvundet til at ændret abonnementet efter påbud fra myndighederne.

Foto: Ritzau Scanpix/Andreas Beck

Teleselskabet Oister udfasede i slutningen af marts et abonnement med fri tale og fri data til 129 kroner om måneden. Nu er abonnementet tilbage – men til en 10'er mere om måneden.

Det første abonnement blev ændret flere gange kort tid efter lanceringen. Først blev en begrænsning mod at bruge mere end 60 gigabyte på andre enheder via internetdeling fjernet, da den ifølge Ekstra Bladet var i strid med EU-reglerne.

Derefter måtte Oister også fjerne et forbud mod at benytte simkort i routere og tablets, da "slutbrugeren har ret til at benytte terminaludstyr af eget valg", lød det i en afgørelse fra Energistyrelsen.

Ifølge teleanalytiker John Strand benyttede Oister disse begrænsninger for at mindske kundernes brug af ekstreme mængder data, og den nye pris skal ses i lyset af de begrænsninger, som nu er fjernet.

"EU siger så, at de ikke må lave disse begrænsninger i abonnementet, fordi det er i strid med netneutralitet. De vælger derfor at sætte prisen op for at leve op til reglerne fra EU," siger John Strand til ITWatch.

Ifølge teleanalytikeren kan der drages paralleller til de nye regler om roaming, som trådte i kraft sommeren 2017.

"På samme måde som med roaming har ført til højere priser i Danmark, så betyder reglerne om net neutralitet også højere priser for de her kunder," siger John Strand.

Oister-direktør Jesper Bennike har takket nej til et interview i forbindelse med det nye abonnement og til en snak om selskabets strategi.

Oister udfaser billigt fri data-abonnement i næste uge

Oister tvunget til at droppe forbud mod at bruge simkort i routere og tablets

Oister ændrer i mobilabonnement efter få dage

Oister-direktør om tilbud med fri data: Vi vil have Plenti-kunder tilbage på 3's net

Oister åbner for fri data, mens Plenti lukker ned

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs