ITWatch

Apple skærer mellemmanden væk i sin jagt på vigtigt metal

Det amerikanske teknologiselskab Apple sætter alle kræfter ind på at sikre sig fremtidige leverancer af det sjældne metal kobolt, som blandt andet bruges til batterier. Selskabet frygter, at elbilernes fremkomst vil sætte pres på leverancerne af råstoffet.

Apple går direkte til kilden i sin jagt på kobolt til batterierne i selskabets produkter. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Apple har kastet sig ud i forhandlinger med de større leverandører af råstoffet kobolt, som blandt andet bruges i produktionen af litium-ion-batterier, som findes i alt fra Iphones til elbiler. Det sker ifølge kilder i koboltindustrien for at sikre fremtidige leverancer af metallet, som spås øget efterspørgsel i takt med at især elbilproduktion vinder frem.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af oplysninger fra anonyme kilder i branchen til nyhedsbureauet Reuters.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs