ITWatch

Konsortie: Vil åbne TDC's net for andre konkurrenter

TDC kommer til at blive et netværk, som alle teleselskaber skal kunne bruge. Det skriver købskonsortiet i en meddelelse.

Foto: Kristoffer Veggerby

TDC's formentlig kommende købere, tre pensionskasser og en investeringsfond, vil åbne selskabets net for konkurrenterne i telebranchen.

Det skriver konsortiet i en meddelelse.

"Konsortiets strategi vil være, at TDC's samlede fastnet og mobilnetværk åbnes for alle telekommunikationsvirksomheder og -udbydere for derved at skabe øget konkurrence til fordel for privat- og erhvervskunder i hele Danmark," hedder det.

Konsortiet skriver videre, at der skal dannes "en ny, uafhængig forretningsenhed med fokus på at udvikle og forvalte TDC's telekommunikationsnetværk."

"Med dannelsen af den nye forretningsenhed sammen med væsentlige investeringer i kundeservice vil TDC's eksisterende kundevendte forretning kunne fokusere på at betjene sine eksisterende kunder gennem udvikling af nye produkter og levering af kvalitetsindhold samt at tiltrække nye kunder ved at øge antallet af samarbejdsaftaler, som selskabet har med andre netværk," hedder det videre.

Man forventer ingen afskedigelser.

Konsortiet skriver endelig:

"Det vil kræve væsentlige investeringer at indfri vores vision om højhastighedsinternet til alle Danmarks husstande og virksomheder. Konsortiet vil rådføre sig med alle større interessenter, herunder forsyningsselskaberne, for at opnå dette. Det er Konsortiets ambition, at TDC vil komme til at spille et markant rolle i den investering."

Konsortie: Vil åbne TDC´s net for andre konkurrenter 

TDC-bestyrelse anbefaler tilbud fra konsortium 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs