ITWatch

Danske Bank: Telia-køb af TDC vil give god mening

Et opkøb af TDC vil ikke være uden komplikationer for den svenske telekoncern Telia, men giver god stadigvæk god mening, lyder det fra Danske Bank.

Foto: PR/Telia

Køber Telia TDC, vil det give god mening for det svenske selskab.

Det påpeger Danske Bank, der mener, at det vil øge den svenske telekoncerns indtjening i Danmark, hvor den har været under pres, skriver Bloomberg News.

"En handel vil ikke kunne gennemføres uden forbehold, og Telia ville nok være nødsaget til at sælge sin danske forretning, og derfor vil synergierne være begrænsede," skriver Mads Rosendal, der er analytiker hos Danske Bank, i sin analyse ifølge nyhedsbureauet.

Telia har gennem længere tid set på TDC, og tidligere på ugen skrev den svenske erhvervsavis Dagens Industri, at presset på telekoncernen er vokset, efter at de to svenske selskaber Tele2 og Com Hem har planlagt en sammenlægning.

Og Telias topledelse bekræftede sidste år, at et køb af TDC havde været på tegnebordet, men var blevet fejet af det på grund af prisen.

Danske Bank påpeger, at et køb vil kunne ske ved at øge Telias gæld, og at det ikke nødvendigvis indebærer salg af nye aktier.

TDC stiger 0,3 pct. til 39,79 kr. fredag formiddag.

/ritzau/FINANS

Medie: Telia overvejer stadig køb af TDC efter stor fusion i Sverige 

TDC er reduceret til Nordens lillebror efter stor svensk telefusion 

Svensk teleselskab straffes efter opkøb 

Fusion undervejs i det svenske telemarked 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs