ITWatch

Medie: Telia overvejer stadig køb af TDC efter stor fusion i Sverige

Fusionen mellem svenske Tele2 og Com Hem puster nyt liv i rygterne om et opkøb af TDC.

Kristoffer Veggerby
Foto: Kristoffer Veggerby

Telia overvejer stadig muligheden for at købe konkurrenten TDC, og presset på den svensk-finske telekoncern er vokset, efter at de to svenske selskaber Tele2 og Com Hem fusionerede tidligere på ugen.

Det skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri, der henviser til anonyme kilder.

Telias topledelse bekræftede sidste år, at det havde set på TDC og efterfølgende fravalgt et opkøb på grund af prisen, men ifølge den svenske erhvervsavis er et køb stadig på tegnebrættet.

En handel vurderes ifølge avisen at kunne finansieres ved at øge gælden og ikke nødvendigvis salg af nye aktier.

En forhøjet gæld er ifølge kilderne mest sandsynligt, da den svenske stat, der ejer knap 40 pct. af aktierne, formentlig skal købe aktier i en emission, hvilket ikke vurderes realistisk i år, hvor der er valg i Sverige.

"Den løsning virker mere sandsynlig efter onsdagens hændelse," siger en anonym kilde til Dagens Industri med henvisning til handlen mellem Tele2 og Com Hem.

TDC-aktien steg fra åbningen 1,5 pct. fredag morgen, men efter ti minutters handel ligger aktien 0,5 pct. højere i 39,11 kr.

Fra TDC's side henviser man til, at selskabet er gået ind i sin standstill-periode forud for det kommende årsregnskab for 2017, og at man ikke ønsker at forholde sig til spekulationerne.

"Vi kommenterer aldrig på rygter eller spekulationer," lyder det i en mail fra TDC's kommunikationschef Peter Glüsing til ITWatch.

TDC er reduceret til Nordens lillebror efter stor svensk telefusion

TDC henter ny strategichef hos Mobilepay

Svensk teleselskab straffes efter opkøb

Jura-forsker: EU-Domstolen har underkendt hele grundlaget for teleselskabernes logning

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger