ITWatch

Telegigant har børsdrømme

Japansk teleselskab vil på børsen, skriver Financial Times.

Foto: Colourbox

Den japanske televirksomhed Softbank overvejer at børsnotere datterselskabet Softbank Corp. i Tokyo. Softbank, der blandt andet ejer den amerikanske teleudbyder Spring og den britiske chip-producent Arm, vil ifølge talspersoner, der er bekendte med sagen, høste frugterne af det nuværende opsving på det japanske aktiemarked i løbet af 2018.

Det skriver Financial Times.

Ifølge en analytiker kan en børsnotering af Softbanks telekommunikationsenhed rejse op mod 18 mia. dollar i ny kapital. Dog har analytikerne svært ved at fastsætte selskabets værdi, da det helt afhænger af, hvor meget gæld selskabet har ved en eventuel børsdebut.

Ifølge banker, der følger udviklingen i Softbank tæt, har børsplaner været på tegnebrættet af flere omgange de sidste par år, men den seneste udvikling på det japanske aktiemarked har for alvor fremskyndet forhandlingerne.

Derudover har Softbank angiveligt ambitioner om at komme foran rivalen Bain Capital, der ventes at børsnotere Toshibas computerchip enhed.

Mandag steg Softbank-aktien med næsten 6 pct. på børsen i Tokyo.

/ritzau/FINANS

Enhedslisten vil kalde minister i samråd efter udskydelse af nye logningsregler

Teleindustrien vil have EU-Kommission til at se danske logningsregler efter i sømmene 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs