ITWatch

Enhedslisten vil kalde minister i samråd efter udskydelse af nye logningsregler

Justitsminister Søren Pape Poulsen kan se frem til et nyt samråd, efter han har udskudt revideringen af logningsregler til næste folketingsår. Logningen af danske telekunder skal stoppe med det samme, mener Enhedslisten.

Søren Pape Poulsen (K) vil blive indkaldt til et nyt samråd om de danske logningsregler, bebuder Enhedslisten. | Foto: Jens Dreisling/Polfoto (arkiv)

Søren Pape Poulsens (K) bebudede udsættelse af nye logningsregler får nu Enhedslistens retsordfører Rune Lund til at indkalde den konservative justitsminister i samråd om sagen.

Det skriver Version2.

"Det er meget åbenlyst, hvad der skal ske: Når noget er ulovligt, skal det stoppe med det samme. Men forhold, som er åbenlyst ulovlige, ser regeringen højt og flot på," siger Rune Lund til Version2.

Han påpeger, at ministeren allerede har erkendt, at de nuværende danske logningsregler er i modstrid med en afgørelse fra EU-Domstolen.

Det skete på et samråd i marts sidste. Dengang var det ligeledes Rune Lund fra Enhedslisten, som havde indkaldte ministeren.

Teleindustrien vil have EU-Kommission til at se danske logningsregler efter i sømmene 

Minister udskyder nye logningsregler til næste folketingsår 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs