ITWatch

Ingen bredbåndsstøtte til Nordjylland

Region Nordjylland får nul kroner i støtte til bedre bredbånd. "Skuffende," fastslår projektleder fra det nordjyske projekt Bedre Bredbånd.

Foto: /ritzau/Carsten Ingemann/

I dag uddeles der ellers 100 millioner kroner til 41 bredbåndsprojekter over hele landet, men ingen af dem er nordjyske.

Og det er Thomas Kampmann, projektleder i Bedre Bredbånd, som er et samarbejde mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner, utilfreds med.

"Skuffende, men ikke overraskende," konstaterer han over for DR Nordjylland.

Det endte med, at kun to nordjyske projekter søgte om penge fra bredbåndspuljen. Det skyldes ifølge Thomas Kampmann blandt andet kriterierne for, hvem der kan søge puljen. Men også indsatsen fra regionen og kommunerne skal evalueres.

"Vi må erkende, at vi ikke har været gode nok til at hjælpe vores ildsjæle med at komme igennem med de her ansøgninger, selvom vi føler, at kommunerne faktisk har gjort et rigtig stort stykke arbejde."

Ifølge formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, kan det have konsekvenser for de områder, der er ramt af dårligt bredbånd og ikke får støtte.

"Det kan være svært at sælge ejendomme, fordi det ikke er attraktivt at flytte til, men det kan også have konsekvenser for erhvervsudviklingen."

Energistyrelsen modtog 72 ansøgninger om tilskud til bedre bredbånd, som omfattede 5.700 adresser. Bredbåndspuljens uddeling af støtte skal nu evalueres.

(Dette er en citathistorie fra DR Nordjylland distribueret af Ritzau)

Landområder i fokus efter fordeling af bredbåndspuljen 

Danskernes bredbånd er klar til fremtidens digitale velfærd 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs