Britisk telekæmpe sendes til tops efter løftede forventninger

Britiske Vodafone løfter forventningerne til 2017 efter et solidt regnskab for andet kvartal i selskabets forskudte regnskabsår.
Foto: /ritzau/AP/Alastair Gran
Foto: /ritzau/AP/Alastair Gran
Af Ritzau Finans

Løftede forventninger til helåret sender aktien i den britiske telekæmpe Vodafone mod toppen i det britiske FTSE 100-indeks tirsdag formiddag.

Regnskabet fra andet kvartal bød på glædeligt nyt til investorerne, da teleselskabet nu venter en fremgang i driftsresultat før renter, skat samt af- og nedskrivninger (EBITDA) på 10 pct. i det forskudte regnskabsår 2017/18. Det er et løft fra den tidligere forventning om en vækst i niveauet 4-8 pct.

"Forbedringen afspejler primært en stærkere end ventet underliggende europæisk omsætningsvækst og en senere end ventet kommerciel lancering af en ny konkurrent i Italien," fremgår det af regnskabet tirsdag.

I første halvår faldt omsætningen til 23,1 mia. euro fra 24,1 mia. euro i samme periode året før. Omvendt voksede driftsresultatet til 2 mia. euro, mens resultatet endte på 1,2 mia. euro i halvåret. Til sammenligning lød driftsresultatet på 1,5 mia. euro og nettoresultatet på minus 5 mia. euro i de første seks måneder af 2016.

Tirsdag stiger aktien 4,4 pct. på børsen i London.

Vodafone leverer større vækst end ventet 

Vodafone kom ud af 2016/17 med underskud på 6,1 mia. euro 

Amerikansk telegigant leverer bedre resultat end forventet  

Telekæmpe skuffer på salget men har bedre drift end ventet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter