ITWatch

Britisk telekæmpe sendes til tops efter løftede forventninger

Britiske Vodafone løfter forventningerne til 2017 efter et solidt regnskab for andet kvartal i selskabets forskudte regnskabsår.

Foto: /ritzau/AP/Alastair Gran

Løftede forventninger til helåret sender aktien i den britiske telekæmpe Vodafone mod toppen i det britiske FTSE 100-indeks tirsdag formiddag.

Regnskabet fra andet kvartal bød på glædeligt nyt til investorerne, da teleselskabet nu venter en fremgang i driftsresultat før renter, skat samt af- og nedskrivninger (EBITDA) på 10 pct. i det forskudte regnskabsår 2017/18. Det er et løft fra den tidligere forventning om en vækst i niveauet 4-8 pct.

"Forbedringen afspejler primært en stærkere end ventet underliggende europæisk omsætningsvækst og en senere end ventet kommerciel lancering af en ny konkurrent i Italien," fremgår det af regnskabet tirsdag.

I første halvår faldt omsætningen til 23,1 mia. euro fra 24,1 mia. euro i samme periode året før. Omvendt voksede driftsresultatet til 2 mia. euro, mens resultatet endte på 1,2 mia. euro i halvåret. Til sammenligning lød driftsresultatet på 1,5 mia. euro og nettoresultatet på minus 5 mia. euro i de første seks måneder af 2016.

Tirsdag stiger aktien 4,4 pct. på børsen i London.

Vodafone leverer større vækst end ventet 

Vodafone kom ud af 2016/17 med underskud på 6,1 mia. euro 

Amerikansk telegigant leverer bedre resultat end forventet  

Telekæmpe skuffer på salget men har bedre drift end ventet 

Mere fra ITWatch

Ciscos danske topchef stopper

Efter 17 år i koncernen forlader Cisco Danmarks adm. direktør nu posten. Vil søge nye muligheder uden for virksomheden, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs