ITWatch

Vodafone kom ud af 2016/17 med underskud på 6,1 mia. euro

Det seneste regnskabsår er endt med et klækkeligt milliardunderskud hos teleselskabet Vodafone.

Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Polfoto

Den britiske telegigant Vodafone kom ud af regnskabsåret 2016/2017, der sluttede med udgangen af marts, med et underskud på 6,1 mia. euro. Underskuddet inkluderer en skattehensættelse relateret til Indien på 3,7 mia. euro, fremgår det af regnskabet.

Omsætningen faldt til 47,6 mia. euro fra 49,8 mia. euro året før, hvilket primært skyldes valutakursudsving, mens den organiske vækst på serviceomsætningen opgøres til 1,9 pct.

Ifølge Bloomberg News var der ventet en omsætning på 54,0 mia. euro.

20. marts meddelte Vodafone, at man ikke medregnede de indiske aktiviteter, der i 2017 havde en omsætning på 5,9 mia. euro. Sammenligningstallet er justeret herfor. Det har alle analytikere nok ikke fået med i estimaterne.

Det justerede driftsoverskud, EBITDA, endte på 14,15 mia. euro, som sidste år, og ses i indeværende regnskabsår at blive på 14-14,5 mia. euro eksklusive Indien.

/ritzau/FINANS

Nianet har vendt forretningen fra minus til plus 

EU-Kommissionen: Det var en brøler at undersøge teleprisstigninger på socialt medie 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs