ITWatch

Netcompany-direktør: Vi har brug for arbejdskraft lige nu

Den igangværende debat om indvandring gavner ikke de danske virksomheder, som mangler kvalificeret arbejdskraft for at kunne konkurerre med resten af den globaliserede verden. Det mener André Rogaczewski, direktør for Netcompany.

Privat
André Rogaczewski, direktør for Netcompany. Foto: Privat

De danske virksomheder har brug for flere kvalificerede hænder end Danmark har til rådighed for at kunne klare sig internationalt, og derfor bør vi øge den positive indvandring frem for at begræsne arbejdskraftens fri bevægelighed.

Det skriver Børsen.

Kampen om den europæiske arbejdskraft er i fuld gang, og i takt med at antallet af europæere i den arbejdsdygtige alder ser ud til at falde i de kommende år vil presset for at sikre sig de tilbageværende medarbejdere kun stige, lyder det fra André Rogaczewski, adm. direktør for it-virksomheden Netcompany. Han mener samtidig, at politikernes udmeldinger om at begrænse indvandringen på ingen måde bør opfattes som en god ting.

Han påpeger, at arbejdskraftens fri bevægelighed ikke kun er med til at skabe sammenhæng og samhørighed på tværs af europæiske grænser. Danmarks velstand i nyere tid er skabt på baggrund af netop indvandringen af kvalificerede europæere til at polstre de danske virksomheders medarbejderrækker.

"Vi har brug for arbejdskraft lige nu, og hvis vi tager de sidste 15-17 år, så havde vi aldrig kunnet skabe det Danmark, der er væsentligt rigere end for 20 år siden, hvis ikke vi havde haft adgang til europæisk arbejdskraft. Det er også den situation, vi står i nu, og jeg tror ikke helt, at folk har forstået, hvor det er, vi er. Vi skriger på arbejdskraft," lyder det fra André Rogaczewski.

Netcompany-boss: Digitalisering skaffer nye jobs - til alle

Netcompany: Store offentlige ordrer vindes på specialiserede partnere

Rogaczewski: "Jeg havde foræret vedkommende en gavekurv som tak"

Avis: Netcompany kan være på vej med børsnotering

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger