ITWatch

Cbrain investerer i udlandet og bygger større organisation

Cbrain har planer om yderligere investeringer i de udenlandske aktiviteter, ligesom medarbejderstaben skal udvides.

Foto: Arkiv/Colourbox

Softwarehuset Cbrain har "temmelig mange penge i banken og en pæn indtjening" og bruger en hel del på investeringer, som derfor mindsker driftsoverskuddet i første halvår 2017.

Det siger Per Tejs Knudsen, administrerende direktør i Cbrain, til Ritzau Finans.

"Omsætningen er højere end i første kvartal sidste år, mens indtjeningen er lavere. Det er et udtryk for, at vi investerer en hel del."

"Både i udlandet, hvor vi regner med at bruge 15 pct. af de samlede omkostninger, og så bygger vi en større organisation. Omkostningerne slår efter planen hårdere igennem i andet halvår, i takt med at man ansætter flere mennesker," siger Per Tejs Knudsen.

Omsætningen for Cbrain var 39,7 mio. kr. i første halvår 2017 mod 38,6 mio. kr. året før, og det skyldes ifølge Per Tejs Knudsen en pæn ordreindgang.

"På det danske marked har vi fået en ordre fra Finansministeret, som er rigtig interessant, fordi det viser, vi har en stærk position i centraladministrationen, og så har vi fået en ordre mere i Tyskland," siger Per Tejs Knudsen.

Driftsoverskuddet (EBIT) faldt i første halvår 2017 til 6 mio. kr. fra 9,8 mio. kr., mens indtjeningen før skat var 5,9 mio. kr., hvilket også er lavere end sidste års resultat på 9,7 mio. kr.

Indtjeningen før skat er 15 pct. af omsætningen, og det er noget højere end den udmeldte forventning for hele året på 5-10 pct. Den administrerende direktør mener dog ikke, man skal lægge så meget i, at det er lidt bedre end forventningerne.

"At vi har tjent lidt flere penge end ventet, tror jeg ikke, man skal lægge så meget i, for det er også et udtryk for, hvor hurtigt man kan få medarbejdere ind."

"Så derfor har vi ikke justeret forventningerne," siger Per Tejs Knudsen.

Softwarehuset forventer i 2017 en omsætningsvækst på 10-15 pct. og en overskudsgrad på 5-10 pct.

Kursen for Cbrain-aktien falder med 3 pct. til 44,70 kr. torsdag ved 13-tiden.

Cbrain sikrer ordrer og holder sig til vækstplanen 

cBrain vinder nyt udbud og vil styrke indsats i Tyskland 

Cbrain holder fast i vækstforventninger efter danske ordrer 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs