Cbrain holder fast i vækstforventninger efter danske ordrer

Danske Cbrain har indgået flere store ordre i løbet af den forgangne uge.
Per Tejs Knudsen (th), adm. direktør i Cbrain | Foto: Jyllands Posten
Per Tejs Knudsen (th), adm. direktør i Cbrain | Foto: Jyllands Posten

It-firmaet Cbrain har mod slutningen af denne uge haft godt gang i ordreindgangen, da der torsdag og fredag er indgået aftaler med henholdsvis Finansministeriet og Pharmadanmark, der er en fagforening for akademikere på lægemiddelområdet.

Ens for begge aftaler er det, at der ikke bliver oplyst økonomisk størrelse. Administrerende direktør Per Tejs Knudsen ønsker da heller ikke at komme ind på, hvor store de to aftaler er. Det begrunder han med konkurrencemæssige hensyn.

"Men det er nogle ordrer, der er interessante nok til, at vi melder dem ud," forklarer Per Tejs Knudsen.

Cbrain, der udvikler forskellige softwaresystemer, har i forvejen indgået flere aftaler med kunder inden for både den private og offentlige sektor herhjemme.

I udlandet har selskabet også gjort sin entre med ordrer i Tyskland og England, mens der mod slutningen af 2016 blev indgået et pilotprojekt med den amerikanske centraladministration i Washington.

"Pilotprojektet er kommet lidt hurtigere, end vi havde håbet på. Men vi prøver at holde forventningsniveauet nede," siger Per Tejs Knudsen.

Han begrunder det med udskiftningen på den amerikanske præsidentpost, som blandt andet har resulteret i, at hele ledelsen i centraladministrationen har skullet ændres.

"Og når hele ledelsen bliver skiftet ud i forbindelse med et præsidentvalg, så medfører det også en transitionsperiode," siger han.

Om det kan påvirke selskabets amerikanske pilotprojekt på den korte eller lange bane, ønsker direktøren ikke at udtale sig om.

"Jeg kan desværre ikke lave de der "forward looking statements", fordi hvis jeg udtaler mig om, hvorvidt det kan blive til en ordre nu eller senere, så er det noget, jeg bliver nødt til at melde ud. Sådan er børsreglerne," understreger Per Tejs Knudsen.

I forbindelse med seneste årsregnskab havde Cbrain en forventning om i 2017 at præstere en omsætningsvækst på 10-15 pct. og samtidig øge indtjeningen før skat i intervallet 5-10 pct.

De forventninger er ifølge direktøren stadig gældende for Cbrain, der sidste år landede en omsætning på 71,8 mio. kr. og et resultat før skat på 10,9 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også