Uber-boss træder tilbage efter aktionærpres

Uber-chef Travis Kalanick fratræder posten som adm. direktør i den udskældte taxitjeneste.
Af Ritzau Finans

Ubers kontroversielle administrerende direktør og medstifter, Travis Kalanick, er tirsdag fratrådt sin stilling.

Det sker ifølge New York Times efter pres fra fem af taxitjenestens væsentlige aktionærer. Avisen har sine oplysninger fra to kilder samt kopien af et brev, som Kalanick modtog tirsdag fra de fem investorer, heriblandt venturekapitalfirmaet Benchmark, der krævede Kalanicks afgang.

Kravet kommer efter et år, hvor Uber har været i voldsomt stormvejr og blandt andet er blevet heftigt kritiseret for sit arbejdsmiljø.

Sagen tog fart tidligere i år, da en tidligere medarbejder anklagede kørselstjenesten for at se igennem fingre med sexchikane.

Desuden har Uber været i strid med Googles selvkørende bilenhed, Waymo, der har beskyldt Uber for at krænke sine intellektuelle rettigheder.

Kalanicks fratrædelse kommer, bare ugen efter at han meddelte, at han tog orlov på ubestemt tid for at sørge over sin mors død. Orloven var dog ifølge New York Times tydeligvis ikke nok for de fem investorer, der qua stemmetunge aktier kontrollerede hele 40 pct. af Uber.

I brevet kræver aktionærerne også, at bestyrelsen suppleres med flere uafhængige medlemmer, således at to af tre tomme pladser besættes af folk udefra.

Kalanick fortsætter som medlem af bestyrelsen i Uber.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også