ITWatch

Problematiske it-projekter skal lukkes ned langt tidligere

Private virksomheder lader ofte dyre, fejlbehæftede og fejlslagne it-projekter køre videre i stedet for at lukke dem ned.

Foto: PR

Den offentlige sektor er ofte blevet kritiseret for at lade fejlbehæftede it-projekter fortsætte med skandaler til følge, men praksis i det private erhvervsliv er mindst lige så dårlig.

Det skriver Finans.

Resultaterne fremgår på baggrund af en undersøgelse fra interesseorganisationen Dansk IT og konsulenthuset Peak Consulting Group.

"Når business casen ikke længere holder, er det en dårlig investering, som man skal ud af. Men de fleste lukker ikke projektet, for det ligger i menneskets natur, at man føler, man mister penge ved at lukke et projekt. Man taber bare endnu flere ved at fortsætte," siger Annette Assentoft, managementkonsulent hos Peak Consulting Group.

Ifølge undersøgelsen er der kun i hver femte virksomhed praksis for løbende at vurdere projekterne og lukke ned for problematiske it-projekter.

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs