ITWatch

Problematiske it-projekter skal lukkes ned langt tidligere

Private virksomheder lader ofte dyre, fejlbehæftede og fejlslagne it-projekter køre videre i stedet for at lukke dem ned.

Foto: PR

Den offentlige sektor er ofte blevet kritiseret for at lade fejlbehæftede it-projekter fortsætte med skandaler til følge, men praksis i det private erhvervsliv er mindst lige så dårlig.

Det skriver Finans.

Resultaterne fremgår på baggrund af en undersøgelse fra interesseorganisationen Dansk IT og konsulenthuset Peak Consulting Group.

"Når business casen ikke længere holder, er det en dårlig investering, som man skal ud af. Men de fleste lukker ikke projektet, for det ligger i menneskets natur, at man føler, man mister penge ved at lukke et projekt. Man taber bare endnu flere ved at fortsætte," siger Annette Assentoft, managementkonsulent hos Peak Consulting Group.

Ifølge undersøgelsen er der kun i hver femte virksomhed praksis for løbende at vurdere projekterne og lukke ned for problematiske it-projekter.

Mere fra ITWatch

Årets TechBBQ havde rekordmange kvinder på scenen

Antallet af kvindelige talere ved dette års TechBBQ satte rekord. Det giver flere perspektiver på startups og rollemodeller at spejle sig, når flere forskelligartede stemmer bliver hørt, lyder det fra kommunikationschefen bag techkonferencen.

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs