Alibaba nyder godt af løsnet greb om tech-sektoren i Kina

Den kinesiske regering løsner grebet om tech-sektoren, og viser tegn på et mere fremkommeligt lovgivningsmæssigt miljø til gavn for virksomhederne.
Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix
af Marketwire

Tegn på en opblødning i de kinesiske myndigheders tilgang til tech-selskaberne i Kina sender mandag Alibabas aktie på børsen i New York til vejrs i formarkedet.

Aktien nød allerede i handlen på børsen i Hongkong et plus på 8,7 pct.

Den kinesiske regering er ifølge Guo Shuqing, der er direktør i landets centralbank, ved at være ved vejs ende med sit indgreb mod tech-sektoren i Kina.

Indgrebene har i de seneste år betydet indskærpelser og nye regler mod tech-selskaberne i Kina. De nye regler har blandt andet talt spilletidslofter for kinesiske mindreårige, som selskaberne har haft til ansvar at håndhæve.

Den ændrede tilgang sker parallelt med lempelsen af regeringens strenge coronarestriktioner, der siden pandemiens begyndelse har medført store og omfattende nedlukninger.

”Vi ser tidlige tegn på et mere fremkommeligt lovgivningsmæssigt miljø, hvor regeringen støtter den private sektor, efter ændringen i slutningen af 2020,” skriver analytiker Gary Yu fra Morgan Stanley.

”I de seneste et til to år har Alibaba været i fokus, så vi tror, at aktien kan præstere over andre kinesiske internetaktie, i takt med at miljøet bedres,” fortsætter han.

Regeringens skift i tilgangen til tech-sektoren har dog ikke været uden sine ofre. Jack Ma, der er stifter, har Alibaba foruden fintech-giganten Ant Group, har nemlig måttet fratræde sin stilling som topchef i fintech-selskabet.

Fratrædelsen bidrager ifølge Bloomberg News til medvinden for Alibaba-aktien, da det var den fejlslagne børsnotering af Ant Group anført af Jack Ma, der i sin tid fik regeringen til at stramme grebet om sektoren.

Goldman Sachs har tilføjet Alibaba til en liste over selskaber, der vurderes at have været igennem de værste strabadser. Investeringsbanken har sammen med Morgan Stanley desuden hævet sin anbefaling af en række større tech-selskaber som følge af den kinesiske regerings politiske skift.

Alibabas ADR-notering stiger mandag 5,0 pct. i det amerikanske formarked.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også