ITWatch

Elon Musk bekræfter planer om overtagelse

Frem og tilbage er det gået med for Elon Musk med at beslutte, om han skal købe Twitter eller ej. For nuværende lyder meldingen, at han er klar på en handel.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Elon Musk, verdens for tidens rigeste person, har i en melding til de amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission, SEC, bekræftet forlydender tidligere tirsdag om, at han har ombestemt sig og alligevel ønsker at gennemføre den oprindelige aftale om at overtage Twitter.

En betingelse for Tesla-topchefens anden kovending i sagaen omkring det sociale medie er imidlertid, at gældsfinansieringen falder på plads.

- Vi skriver for at meddele, at Musk-parterne har til hensigt at fortsætte med at afslutte den transaktion, der er påtænkt i fusionsaftalen den 25. april 2022, på de vilkår og på de betingelser, der er anført deri og i afventning af modtagelse af provenuet fra den påtænkte gældsfinansiering, forudsat at Delaware Chancery Court indgiver en øjeblikkelig udsættelse af sagen, Twitter vs. Musk, og udsætter retssagen og alle andre sager i forbindelse hermed, indtil en sådan lukning eller yderligere kendelse fra domstolen, hedder det i brevet.

I brevet forbeholder ”Musk-parterne” sig også alle rettigheder, som advokater i Danmark plejer at sige det. Altså, Elon Musk vil muligvis stadig gøre et erstatningskrav gældende efter en gennemførelse af transaktionen.

Elon Musk har tidligere aftalt at købe Twitter for 54,20 dollar per aktie eller samlet omkring 44 mia. dollar.

Twitters aktie steg tidligere tirsdag med 12,7 pct. til 47,93 dollar, omkring 13 pct. under den aftalte købspris, da Bloomberg News på baggrund af unavngivne kilder skrev, at Elon Musk havde sendt et brev til Twitters ledelse med en opfordring til alligevel at gennemføre handelen.

Efter Elon Musks bekræftelse er handelen imidlertid blevet genoptaget, og aktien stiger samlet med 21,5 pct. til 51,69 dollar.

Da nyheden var ubekræftet blev handelen med Twitters aktie siden suspenderet.

Twitter og Elon Musk har ellers indledt en retssag, hvor forhandlingerne ifølge planen indledes den 17. oktober, efter at Tesla-topchefen i sommer trak sig fra den aftalte overtagelse med henvisning til, at Twitter ikke havde givet sandfærdige oplysninger om blandt andet antallet af falske brugerkonti, såkaldte bots, der ikke har nogen økonomisk værdi i forhold til annoncesalget.

I midten af september stemte Twitters ejere, trods Elon Musks forsøg på at trække sig fra handelen, for at gennemføre salget.

Elon Musk ombestemmer sig igen og vil alligevel overtage Twitter

Pause i handel med Twitter: Musk-køb rygtes tilbage på sporet

Twitter: Musks tredje forsøg på at annullere aftale er ugyldig

Twitter: Aktionærer godkender salg til Elon Musk

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs