ITWatch

Canopylab brugte intetanende ekspert i ansøgning

For at få adgang til offentlige midler skrev Canopylab en ekspert ind i sin ansøgning. Han har bare aldrig haft et samarbejde med Canopylab, som brugte pengene på at hyre en studentermedhjælper.

Sahra-Josephine Hjorth | Foto: Marius Renner/Ritzau Scanpix

Canopylab med den omstridte iværksætter Sahra-Josephine Hjorth i spidsen inkluderede Ove Christensen, der er ekspert inden for e‑læring og arbejder på professionshøjskolen Absalon, i en ansøgning om knap en halv million kroner sendt til Innovationsfonden, fortæller Frihedsbrevet.

I ansøgningen skriver Canopylab, at Ove Christensen var ”essentiel” for, at det projekt, som Canopylab søgte midler til, blev en succes, men Ove Christensen var slet ikke klar over, at hans navn fremgik af ansøgning, før Frihedsbrevet oplyste ham om det i sidste uge, fem år efter at ansøgningen blev skrevet.

Projektet fik tildelt 499.400 kr., men pengene gik slet ikke til et projekt, de gik i stedet til at aflønne en studentermedhjælper, kan Frihedsbrevet fortælle.

”Jeg synes, det er noget svineri at bruge nogle menneskers navn og gode rygte uden at have involveret de mennesker. Det kan jeg godt blive forarget over,” siger Ove Christensen til Frihedsbrevet.

Frihedsbrevet har stillet en lang række spørgsmål til Sahra-Josephine Hjorth, som hun ikke har villet svare på. Men i en mail til mediet skriver hun, at de har dokumentation for samarbejdet. Det er imidlertid ikke en dokumentation, Canopylab vil fremlægge.

“Som sagt, vi har gennemgået dokumentationen og vil derfor ikke bruge mere tid på denne ikke-sag,” lyder det fra Sahra-Josephine Hjorth til Frihedsbrevets journalist.

Canopylab-advokat venter vanskelig situation for selskabet i skifteretten

Canopylab sendes til tvangsopløsning

DI Digital udskifter kontroversiel næstformand efter kritik

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs