ITWatch

Canopylab sendes til tvangsopløsning

Den omstridte iværksætter Sahra-Josephine Hjorths virksomhed Canopylab er under tvangsopløsning. Selskabet har ikke afleveret regnskab.

Foto: Marius Renner

Erhvervsstyrelsen sætter nu punktum for virksomheden Canopylab, der ledes af den meget omdiskuterede iværksætter Sahra-Josephine Hjorth.

Virksomheden skulle have indleveret regnskab før sommerferien, men søgte om udsættelse. Ny frist var 8. august - og tirsdag kunne Berlingske afsløre, at Canopylab fortsat ikke havde indleveret sit årsregnskab, og at næste skridt således ville være tvangsopløsning.

Det er nu sket.

I dag har selskabet således skiftet status til ”under tvangsopløsning” i CVR-registret.

Sahra-Josephine Hjorth var indtil for nylig også næstformand i DI Digital, men trådte af og er nu blot menigt medlem af bestyrelsen. Det skete efter at at flere medlemmer havde kritiseret hende efter mange måneders kritisk medieomtale.

Blandt andet har både Ekstra Bladet og Berlingske afdækket kritisable forhold omkring virksomhed og om de uddannelser, som iværksætteren hævdede at have taget, men som viste sig at være forkert.

Blandt andre Mærsk-efterkommeren Christian Mærsk Mc-Kinney Olufsen havde skudt penge i virksomheden. Sahra-Josephine Hjorth blev desuden kendt, da hun blev udvalgt af den tidligere amerikanske præsident, Barack Obama som en af fremtidens ledere.

Artikler i især Ekstra Bladet har dog afdækket, at der var en del uklarheder om virksomhedens regnskaber og aftaler med kunder.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs