ITWatch

Microsoft: Retter sig - solid udvikling i Azure

Omsætningen steg med 12 pct. i Microsoft, og man oplevede en solid udvikling i salget på Azure-platformen. Men kigger man på salget, så var det stort set på alle områder, hvor det ikke levede op til forventningerne.

Foto: PR

Aktien i Microsoft annullerede i tirsdagens eftermarkedet moderat kursfald omkring på 2 pct. og erstattede det med et plus på 4 pct., efter at investorerne begyndte at bide mærke i en ”sund” vækst i salget på Microsofts Azure-platform, selv om væksten her bremsede op til 40 pct.

”Kerne erhvervsforretningen klarede sig anstændigt med stærke kommercielle bestillinger og sundt vækst i Azure, og det er det, investorerne vil bekymre sig om i sidste ende,” lyder kommentaren fra finanshuset Vital Knowledge, skriver Bloomberg News.

Softwarekoncernen oplevede i perioden ganske vist en stigning i omsætningen på 12 pct. til 382,8 mia. kr, men det var mod ventede 387,15 mia. kr.

Udviklingen på toplinjen blev tempereret af den stærke dollar, som reducerede omsætningen, når internationale indtægter regnes rundt med 4,4 mia. kr. Udover det betød coronanedlukningerne i Kina færre indtægter på 2,2 mia. kr, ligesom et fald i annonceindtægterne betød en tilbagegang på 738 mio. dollar.

”Med valutakursudviklingen, udfordringer i forsyningskæden og en forværret makrosituation havde dette kvartal flere betydningsfulde modvinde. Microsoft klarede sig relativt godt med kun en lille forringelse i væksten i konstante valutaer,” mener Barclays ifølge Bloomberg News.

Nettooverskuddet blev på 123,2 mia. kr, hvilket var lig med et overskud per aktie på 2,23 dollar, en stigning på 3 pct. i forhold til et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 2,29 dollar, ifølge Bloomberg News. I konstante valutaer var indtjeningen 4 cent højere per aktie i perioden.

Driftsoverskuddet endte sideløbende i 151,53 mia. kr, mens 155,4 mia. kr. var ventet på Wall Street, og investeringsomkostningerne var samtidig højere end spået i 50,7 mia. kr mod konsensus på 47 mia. kr.

”I et dynamisk miljø oplevede vi stor efterspørgsel, tog markedsandele og øgede kundernes engagement i vores cloud-platform. Kommercielle bookinger voksede med 25 pct., og Microsoft Cloud-omsætningen var 184,5 mia. kr, en stigning på 28 pct. på årsbasis,” udtaler Amy Hood, finansdirektør i Microsoft, i regnskabet.

”Når vi begynder et nyt regnskabsår, er vi stadig forpligtet til at balancere operationel disciplin med fortsatte investeringer i vigtige strategiske områder for at drive fremtidig vækst.”

Dykker man ned i salget var det stort set alle områder, der ikke helt levede op til forventningerne. Området for produktivitet og forretningsprocesser omsatte for 122,5 mia. kr mod ventede 123,1 mia. dollar. Intelligent cloud leverede 154,34 mia. kr sammenlignet med konsensus på 155,5 mia. kr. Personlige computere havde indtægter på 106 mia. kr. sammenlignet med 108,2 mia. kr.

Undtagelsen var commercial cloud, som med 184,5 mia. kr lige akkurat kom i mål i forhold til estimatet på 184,4 mia. kr.

Microsoft og Danske Medier indleder samarbejde

Teknologiaktier kan stige på lavere renter

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs