ITWatch

Teknologiaktier kan stige på lavere renter

Det peger i retning af en solid grøn åbning af de amerikanske aktiemarkeder fredag, hvor de seneste dages markante rentefald kan komme teknologiaktierne til gavn.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS / X90033

Det er den stigende risiko for - og snak om - en forestående økonomisk recession, der har været med til at presse renterne ned igen fra de tårnhøje niveauer, der blev udløst af den pengepolitiske stramninger hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

De høje renter har især ramt aktiekurserne hos teknologiselskaberne. En højere rente udhuler nemlig den indprisede værdi af fremtidig vækst, hvilket gør ondt på vækstaktier, der er værdisat ud fra fremtidens indtjening.

Det fik investorerne til at sælge ud af de dyre teknologiaktier i stor stil, men med rentefaldene ser prisen nu igen mere rimelig ud.

Det teknologiprægede Nasdaq-indeks lægger sig da også i front i formarkedet og indikeres op med 1 pct. forud for åbningen. Det brede S&P 500 stiger 0,7 pct., mens futures for de tunge aktiers Dow Jones-indeks stiger 0,6 pct.

Microsoft fastholder vækst

Blandt enkeltaktierne er det da også en række af de store teknologiselskaber, der rører på sig i formarkedet.

Microsoft indikeres op med 1 pct., efter at storbanken Citi har udpeget aktien blandt sine ”førstevalg”. Det skyldes en kombination af en attraktiv værdisætning, og at Microsoft har vist sig i stand til at fastholde sin vækst.

Også Amazon og Alphabet gør det pænt i formarkedet med stigninger på henholdsvis 3,2 og 0,7 pct. Facebook-modeselskabet Meta stiger 1,9 pct.

Softwareselskabet Zendesk brager op med 54,3 pct. efter stærke rygter om, at selskabet er på vej til at blive solgt til en kapitalfond. Det sker blot en uge efter, at Zendesk annoncerede, at selskabet ville indstille jagten på en ny ejer.

Teknologiaktier i USA ramt hårdest af stigende renter

Snap førte an i fald til teknologisektor

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs