ITWatch

Amerikansk softwarekoncern slår forventningerne

Amerikanske Intuit leverer pænt kvartalsregnskab, og det får selskabets aktie til at stige.

Foto: Colourbox

Den amerikanske softwarekoncern Intuit har tirsdag aften leveret et bedre regnskab for fjerde kvartal end ventet med en prognose for det nye regnskabsår over konsensus, og aktien stiger derfor i eftermarkedet med 1,4 pct.

Intuit regner med et overskud per aktie i 2021/22 i intervallet 11,05-11,25 dollar, mens analytikerne på Wall Street ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter mere beskedne 10,73 dollar. Billedet er det samme for toplinjen, hvor softwareselskabet spår et salg på 11,05-11,20 mia. dollar sammenlignet med konsensus på 10,99 mia. dollar.

Fjerde kvartal var samtidig bedre end ventet og med en markant fremgang i forhold til samme periode sidste år.

Intuit oplevede i perioden nemlig en stigning i omsætningen på 41 pct. til 2,56 mia. dollar mod ventede 2,32 mia. dollar, især løftet af en vækst i serviceindtægterne på 48 pct. til 2,26 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 1,97 dollar, sammenlignet med 1,81 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,59 dollar, ifølge Bloomberg News.

"Vi havde et meget stærkt kvartal, som afsluttede et fremragende regnskabsår 2021. Vores momentum fortsætter på tværs af selskabet med accelereret innovation fokuseret på kundernes vigtigste behov, samtidig med at det skaber vedvarende vækstmuligheder for Intuit i fremtiden," udtaler Sasan Goodarzi, topchef i koncernen, i regnskabet.

Amerikansk softwarefirma skuffer med prognosen

Intuit hopper op på stærk fremgang i fjerde kvartal 

Mere fra ITWatch

Peter Colsted er ny formand hos Schultz

It-selskabet Schultz får ny bestyrelsesformand i skikkelse af den garvede tech-boss Peter Colsted. Han skal være med til at øge selskabets aftryk på både det offentlige og private marked, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs