ITWatch

Amerikansk softwarefirma skuffer med prognosen

Omkostningerne steg i andet kvartal hos amerikanske Intuit, der også skuffer med sin prognose for 2021.

Foto: Colourbox

Intuit skuffede tirsdag aften investorerne med sin prognose for 2021. Det forskudte andet kvartal var dog en tand over det ventede trods stigende omkostninger.

Aktien faldt 2,3 pct. i eftermarkedet.

Intiut, der gør sig inden for softwareudvikling, regner stadig med et justeret overskud i intervallet mellem 8,20 og 8,40 dollar per aktie i regnskabsåret 2021. På forhånd var der blandt analytikerne ventet en overskud i den høje ende af det interval på 8,38 dollar per aktie, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Prognosen for omsætningen ses stadig i området mellem 8,81 og 9,00 mia. dollar. Her ventede analytikerne en omsætning på 8,90 mia. dollar.

Intuit oplevede i sit andet kvartal et fald i omsætningen på 7 pct. til 1,58 mia. dollar mod ventede 1,57 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 68 cent, sammenlignet med 1,16 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 67 cent, ifølge Bloomberg News.

Den lavere indtjening i andet kvartal skyldtes ikke kun lavere salg, men også en vækst i omkostningerne på 12 pct. til ikke-justerede 1,6 mia. dollar.

Amerikansk softwarefirma overgår forventninger i forskudt første kvartal

Intuit hopper op på stærk fremgang i fjerde kvartal 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs