ITWatch

Tencent står til megabøde – men mindre end Alibabas

Tencent kan forvente en bøde på minimum, hvad der svarer til 9,5 mia. kr. som en del af de kinesiske myndigheders strammere kurs over for monopoldannelse i landets internetgiganter.

Foto: DAVID KIRTON/REUTERS / X07145

De kinesiske myndigheder står til at give Tencent Holdings en "betydelig" bøde som en del af den strammere kurs over for monopoldannelse i landets internetgiganter. Men bøden vil sandsynligvis være mindre end den rekordstore 2,75 mia. dollar (16,9 mia. kr.) som Alibaba fik stukket i hånden tidligere på måneden.

Det skriver Reuters på baggrund af to velinformerede kilder.

Tencent kan forvente en bøde på mindst 10 mia. yuan (9,5 mia. kr.), hvilket er nok til, at konkurrencemyndighederne - State Administration of Market Regulation - kan bruge det til at statuere et eksempel.

Tencent får pålagt bøden for ikke korrekt at rapportere tidligere opkøb og investeringer til kartelmyndighederne, hvilket er en lovovertrædelse med en bødestraf på op til 0,5 mio. yuan per sag og for konkurrencebegrænsende praksis i nogle af koncernens virksomheder, hvor musikstreaming i særdeleshed står i fokus.

Kinesiske techselskaber er fanget mellem Kina og ny amerikansk lov

Tencent holder væksten oppe trods modstand fra myndighederne 

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs