ITWatch

Brødre bag 3D-selskab sælger stor ejerandel til kapitalfond

Med salget af en større aktieandel til Gro Capital bliver softwarevirksomheden Luxion værdiansat til knap1 mia. kr. ifølge Børsen. 

Claus Wann Jensen stiftede sammen med sin bror Henrik Wann Jensen selskabet Luxion tilbage i 2003. | Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/JPA

Softwareselskabet Luxion, som har udviklet et program til fremstilling af 3D-modeller, har solgt en større minoritetspost til kapitalfonden Gro Capital for et trecifret millionbeløb, skriver Børsen.

Den præcise ejerandel og prisen for den vil ingen af parterne oplyse, men Børsen erfarer, at der er tale om et større trecifret millionbeløb for minimum 35 pct. af selskabet og samtidig en købesum, der værdiansætter selskabet til knap 1 mia. kr.

Bag selskabet står brødrene Claus og Henrik Wann Jensen, som de seneste fire år alene har udbetalt 169 mio. kr. i udbytte fra selskabet. De to brødre ønsker med salget at trække nogle nye kompetencer ind i virksomheden fortæller Claus Wann Jensen til avisen.

"Vi har brug for mere sparring, særligt vedrørende vores salg. Vi har nok lidt en reaktiv salgsmodel, hvor folk kommer til os, men vi kan mærke, at der er mere potentiale, hvis vi får en mere offensiv salgsmodel. Vi har haft en fornuftig indtjening, og så kan man godt blive lidt for tilfreds," siger han.

Seneste regnskab for 2019/2020 viste et overskud på 51 mio. kr. i virksomheden, der ikke oplyser sin omsætning.

Selskab bag 3D-software lander nyt rekordresultat

Medie: Goldman Sachs vil sælge dansk it-selskab 

Mere fra ITWatch

Fintech-selskab opkøber lønsystem

Ageras Group, der tidligere har købt selskaber som Billy og Tellow, har endnu en gang opkøbt en virksomhed, der har fokus på it-løsninger til SMV'er.

Nokia Danmark holder kursen

Det går stille og roligt derudaf for Nokias danske afdeling, der i 2020 klarede sig stort set som i 2019, dog med en lille tilbagegang. Det viser selskabets nyligt aflagte regnskab.

Anja Monrad får ny topstilling i Dell

Fremover skal danske Anja Monrad stå i spidsen for Dells forretning i Vesteuropa. Hun kommer fra en stilling som direktør for Øst- og Centraleuropa i samme selskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs