EU-formand advarer mod at overlade coronapas til amerikanske techgiganter

Udviklingen af et vaccinepas bør basere sig på europæisk teknologi, siger formanden for EU-Kommissionen.
EU-landene bør sikre sig kontrol med sundhedsdata i forbindelse med udviklingen af vaccinepas, lyder det fra Ursula von der Leyen. | Foto: Olivier Hoslet/AFP / POOL
EU-landene bør sikre sig kontrol med sundhedsdata i forbindelse med udviklingen af vaccinepas, lyder det fra Ursula von der Leyen. | Foto: Olivier Hoslet/AFP / POOL

De europæiske lande bør være oppe på tæerne og sikre, at man ikke overlader udviklingen af et vaccinepas og den tilhørende sundhedsdata til de amerikanske tech-virksomheder.

Sådan lyder budskabet ifølge Altinget fra EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, efter et topmøde, hvor hun fik EU-landenes opbakning til at arbejde videre med planer for at udvikle en fælles platform for de elektroniske vaccinecertifikater.

"Det er vigtigt at have en europæisk løsning, ellers er der andre, der vil udfylde det tomrum. Apple og Google tilbyder allerede løsninger til WHO. Men det er følsom information," siger Ursula von der Leyen og understreger, at EU arbejder på en model, der udelader så mange personfølsomme sundhedsdata som muligt.

Herhjemme har amerikanske IBM's danske afdeling allerede meldt sig klar med et vaccinepas. Også Netcompany har varslet, at selskabet vil kunne udvikle en løsning.

Et vaccinepas bliver i stigende grad set som et vigtigt skridt på vejen mod en genåbning af de europæiske samfund.

Netcompany melder sig klar til at levere digitalt coronapas

IBM: Vi er klar med et digitalt coronapas 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også