Netcompany melder sig klar til at levere digitalt coronapas

Det trækker op til skarp konkurrence om at blive leverandøren bag et dansk coronapas. IBM har allerede meldt sig klar, og nu byder Netcompany sig også til.
Foto: Casper Dalhoff/ERH
Foto: Casper Dalhoff/ERH

It-selskabet Netcompany har udviklet sit bud på et digitalt coronapas og melder sig klar til at stå bag den danske version, som regeringen lagde skinnerne ud til i sidste uge.

Overfor DR fortæller adm. direktør André Rogaczewski, at Netcompanys app foruden en funktion til at se om borgeren er vaccineret også kan bruges til at tjekke for antistoffer og eventuelle testresultater for coronavirus.

"Idéen om et rent vaccinepas er helt i skoven, og vores app er snarere et testpas, der også viser vacciner. Jeg tror, vi kommer til at leve med coronavirus og test langt tid endnu. Den virkelighed må vi gøre os klar til," siger han.

Appen benytter Nemid og henter brugerens test-, sygdoms- eller vaccinationsoplysninger hos de danske sundhedsmyndigheder og omdanner dem til en QR-kode, som kan scannes i lufthavnen eller i diskotekskøen.

IBM har også lavet et digitalt coronapas, hvor man giver brugeren råderet over sin egen data gennem en sikker blockchain-platform.

"Fra myndighederne giver grønt lys, vil der gå henved en måneds tid med finjusteringer, så kan det tages i brug," sagde Martin Petersen Lennards, leder af forretningsområdet offentlig sektor i IBM Danmark, til ITWatch i sidste uge.

Ifølge regeringen regner man med at have et digitalt coronapas klar om tre-fire måneder.

IBM: Vi er klar med et digitalt coronapas

Digitalt coronapas er på vej til danskerne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også