ITWatch

Netcompany melder sig klar til at levere digitalt coronapas

Det trækker op til skarp konkurrence om at blive leverandøren bag et dansk coronapas. IBM har allerede meldt sig klar, og nu byder Netcompany sig også til.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

It-selskabet Netcompany har udviklet sit bud på et digitalt coronapas og melder sig klar til at stå bag den danske version, som regeringen lagde skinnerne ud til i sidste uge.

Overfor DR fortæller adm. direktør André Rogaczewski, at Netcompanys app foruden en funktion til at se om borgeren er vaccineret også kan bruges til at tjekke for antistoffer og eventuelle testresultater for coronavirus.

"Idéen om et rent vaccinepas er helt i skoven, og vores app er snarere et testpas, der også viser vacciner. Jeg tror, vi kommer til at leve med coronavirus og test langt tid endnu. Den virkelighed må vi gøre os klar til," siger han.

Appen benytter Nemid og henter brugerens test-, sygdoms- eller vaccinationsoplysninger hos de danske sundhedsmyndigheder og omdanner dem til en QR-kode, som kan scannes i lufthavnen eller i diskotekskøen.

IBM har også lavet et digitalt coronapas, hvor man giver brugeren råderet over sin egen data gennem en sikker blockchain-platform.

"Fra myndighederne giver grønt lys, vil der gå henved en måneds tid med finjusteringer, så kan det tages i brug," sagde Martin Petersen Lennards, leder af forretningsområdet offentlig sektor i IBM Danmark, til ITWatch i sidste uge.

Ifølge regeringen regner man med at have et digitalt coronapas klar om tre-fire måneder.

IBM: Vi er klar med et digitalt coronapas

Digitalt coronapas er på vej til danskerne 

Mere fra ITWatch

Itm8 får nye ejere i stor handel

Kapitalfonden Axcel har købt it-virksomheden Itm8 i, hvad der ifølge Børsen er kapitalfondens største opkøb til dato. Partner erkender, at der er tale om en stor mundfuld.

Freelance it-konsulenthus lander rekordresultat

IT-konsulenthus landede i 2021 en omsætning på 618 mio. kr., og det er ny rekord for freelance-konsulenthuset. Usikkerheden i verden i forbindelse med pandemien og konflikten i Ukraine har haft positiv indvirkning på selskabets resultat, ifølge selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs