ITWatch

Microsoft trækker sig fra selskab bag ansigtsgenkendelse

Den amerikanske it-gigant har solgt sin ejerandel i et selskab, der står bag en kontroversiel ansigtsgenkendelsesteknologi.

Michel Euler/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Michel Euler/AP/Ritzau Scanpix

Microsoft har ifølge Berlingske solgt sin ejerandel i det israelske selskab Anyvision, som står bag ansigtsgenkendelsesteknologi, der bruges ved israelske, militære kontrolposter.

Det er kommet frem, at Anyvisions teknologi bruges til at overvåge palæstinensere på det en israelsk besatte Vestbred, og Microsoft har gennemført en undersøgelse af anklagerne.

"For Microsoft har undersøgelsesprocessen understreget udfordringerne ved at være mindretalsinvestor i et selskab, der sælger følsom teknologi, eftersom sådanne investeringer generelt ikke tillader samme grad af tilsyn eller kontrol, som Microsoft udøver over brugen af sin egen teknologi," lyder det i en fælles udtalelse fra Microsoft og Anyvision ifølge Berlingske.

Det amerikanske it-selskab har investeret 74 mio. kr. i Anyvision. Microsoft har indført principper for sit arbejde med ansigtgenkeldense, der bl.a. betyder, at teknologien skal arbejde upartisk, og at den ikke må komme på tværs af demokratiske friheder.

Microsoft vil have fremrykket offentlige it-projekter under coronakrise

Cloud-tjenester viser nu svagheder

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger