ITWatch

Nyt kapitel i IT Factory-sag indledes mandag i Østre Landsret

Peter Sølbeck var medinvestor i IT Factory, da selskabet gik konkurs i 2008, og erhvervsmanden har efterfølgende rettet erstatningskrav mod it-selskabets revisionsselskab, KPMG C Jespersen. Sagen åbnes i Østre Landsret mandag.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Det er mere end ti år siden, at Stein Bagger flygtede fra myndighederne i danmarkshistoriens største svindelssag, men mandag åbnes endnu et kapitel i den spektakulære sag. Erhvervsmanden Peter Sølbeck, der var medinvestor i IT Factory, har stævnet selskabets revisor, KPMG C Jespersen, for 35 mio. kr. plus renter siden februar 2009, og den sag skydes i gang mandag i Østre Landsret.

Det skriver Børsen.

Erstatningskravet løber op i omtrent 70 mio. kr., når renterne kommer på, og hvis investoren får medhold, vil det betyde, at KPMG C Jespersen i alt har betalt over 400 mio. kr. i erstatning for dets rolle i svindelsagen.

Selskabet har tidligere indgået forlig om at betale 333 mio. kr. til konkursboet, men ingen af de penge landede altså hos Peter Sølbeck. I følge den tidligere IT Factory-investor har han foretaget sine investeringer på baggrund af regnskaber, som KPMG C Jespersen har gennemgået og godkendt, skriver Børsen.

Det er ikke lykkedes erhvervsmediet at få en kommentar fra hverken Peter Sølbeck eller KPMG C Jespersen.

Analytikere venter fald i den amerikanske it-sektor

Oracles ene topchef er død

Netflix brager op i positive markeder – IBM daler

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger