ITWatch

Stærkt kvartal med opjustering fra softwareselskab

Salesforce løftede salget af sit hovedprodukt med 11. pct. i første kvartal og opjusterer forventningerne til indtjeningen for hele året.

Foto: Salesforce PR

Amerikanske Salesforce.com, som udvikler og sælger CRM- og økonomisystemer, kom bedre end ventet gennem sit første kvartal. Både top- og bundlinje overraskede positivt, og samtidig vidner prognosen om fortsat solid vækst, og selskabet opjusterer derfor indtjeningsforventningerne.

Aktien stiger derfor med 2,1 pct. i tirsdagens eftermarked.

Softwareselskabet kom gennem sit første kvartal med et justeret overskud per aktie på 93 cent mod 74 cent et år tidligere, mens omsætningen steg med 24 pct. til 3,74 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 61 cent og en omsætning på 3,68 mia. dollar.

Salget af koncernens hovedprodukt, Sales Cloud, steg med 11 pct. i perioden til 1,07 mia. dollar, mens nummer to i rækken Service Cloud med et plus på 20 pct. til 1,02 mia. dollar er ved at indhente nummer et.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 739 mio. dollar mod ventede 475 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 1,12 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 0,93 mia. dollar.

Salesforce.com regner med en helårsomsætning i intervallet 16,10 til 16,25 mia. dollar mod analytikernes bud på 16,12 mia. dollar, mens indtjeningen per aktie ventes at lande i området 2,88 til 2,90 dollar. Det er en opjustering fra den tidligere udmelding om en indtjening i intervallet 2,54 til 2,56 dollar per aktie, og det er over konsensus på 2,65 dollar.

Salesforce.com har et mål om at nå en omsætning på 26 til 28 mia. dollar i 2023, og koncernen investerer derfor i nye områder, senest lancerede selskabet en ny blockchain-software, nye kontorer og nye medarbejdere, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Klumme: AI gør ikke medarbejderne overflødige – tværtimod

Simcorps topchef: Vi har taget den dyre del af cloud-omstillingen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger