ITWatch

Netflix er bedste valg i Fang-familien

Af Facebook, Amazon, Netflix og Google (Fang-selskaberne), er Netflix den eneste af selskaberne, som ikke er behæftet med betydelig regulatoriske risiko – de andre er alle i myndighedernes søgelys.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Lucy Nicholson

De amerikanske konkurrencemyndigheder gearer tilsyneladende op til at undersøge flere af de helt store amerikanske teknologiselskaber på konkurrenceområdet. Selv om den slags undersøgelser givetvis vil tage lang tid og meget muligt slet ikke ender med indgriben fra myndighedernes side, så øger det dog risikoen i aktierne.

Det betyder, at Netflix kan blive den bedste investering blandt Fang-aktierne, Facebook, Amazon, Netflix og Google, vurderer finanshuset BMO Capital Markets, ifølge Bloomberg News.

Fredag kom det frem, at det amerikanske justitsministerium lægger an til at indlede en undersøgelse af Googles adfærd på konkurrenceområdet i USA.

Mandag blev det fulgt op af andre forlydender om, at justitsministeriet og Federal Trade Commission (FTC) har delt ansvaret for at undersøge netop Google og Facebook mellem sig, således at FTC skal stå for at undersøge, om verdens største sociale medie eventuelt har en "ulovlig monopolistisk praksis", som The Wall Street Journal beskrev det. I forvejen har FTC, som typisk fokuserer på detailområdet, sat sig på Amazon.

"Netflix er den eneste historie i Fang uden betydelig regulatorisk risiko," skriver analytiker Daniel Salmon, som peger på, at der i bund og grund "ingen risiko" er i den henseende.

Netflix er en af BMO Capital Markets topvalg blandt aktier, men finanshuset anbefaler også investorerne at sætte nye penge i Amazon, da den regulatoriske risiko er mindre end i Google og Facebook, hvor eksperterne taler om mulige opsplitninger på sigt. Samtidig vinder Amazon markedsandele på området for reklameindtægter fra netop Facebook og Google.

Aktien i Netflix stiger tirsdag med 4,4 pct. efter et fald mandag på 1,9 pct. Google vinder 1,7 pct. efter et fald mandag på 6,1 pct. Facebook stiger 0,9 pct. efter mandagens minus på 7,5 pct. Amazon veksler mandagens minus på 4,6 pct. til et plus på 1,6 pct.

Apple vil tage kampen op med Netflix og HBO

Comcast vinder på internettet og taber på tv 

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs