ITWatch

Medie: KMD har brudt loven i sin ansættelsespolitik

KMD har haft en politik om i udgangspunktet kun at ansætte folk under 36 år. Det skriver Computerworld, der har talt med en lektor i arbejdsret, som kalder det i strid med loven.

Foto: PR

KMD har i strid med forskelsbehandlingsloven haft en politik om i udgangspunktet kun at ansætte folk under 36 år. Det skriver Computerworld, der har fået adgang til it-selskabets ansættelsespolitik for 2018 med navnet "Recruitment Governance".

Her fremgår det, at der skal angives en række særligt gode grunde, hvis man vil ansætte en medarbejder i Danmark med en alder, der overskrider 36 år.

Samtidig skal ansættelsen godkendes af adm. direktør Eva Berneke eller økonomidirektør Jannich Lund, men det er i strid med loven, vurderer Natalie Videbæk Munkhulm, lektor i arbejdsret ved Aarhus Universitet, overfor Computerworld:

"Det her er overhovedet ikke svært. KMD's strategi er både i strid med lovens hensigt og lovens ord. Man må ikke begynde at sortere folk på baggrund af deres alder. Den strategi bringer KMD i strid med forskelsbehandlingsloven, fordi det er forbudt bare at tage lidt hensyn til folks alder."

I et skriftligt svar til Computerworld siger HR-direktør Michael Steen Holst, at det er vigtigt for KMD at overholde gældende regler, og at man nu vil revidere retningslinjerne. De blev indført, fordi selskabet i højere grad ønskede at tiltrække flere yngre medarbejdere.

IBM indgår forlig med fagforeninger

KMD-chef afviser at selskabet er ved rydde alle sager om kompensationskrav ad vejen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger