ITWatch

Medie: KMD har brudt loven i sin ansættelsespolitik

KMD har haft en politik om i udgangspunktet kun at ansætte folk under 36 år. Det skriver Computerworld, der har talt med en lektor i arbejdsret, som kalder det i strid med loven.

Foto: PR

KMD har i strid med forskelsbehandlingsloven haft en politik om i udgangspunktet kun at ansætte folk under 36 år. Det skriver Computerworld, der har fået adgang til it-selskabets ansættelsespolitik for 2018 med navnet "Recruitment Governance".

Her fremgår det, at der skal angives en række særligt gode grunde, hvis man vil ansætte en medarbejder i Danmark med en alder, der overskrider 36 år.

Samtidig skal ansættelsen godkendes af adm. direktør Eva Berneke eller økonomidirektør Jannich Lund, men det er i strid med loven, vurderer Natalie Videbæk Munkhulm, lektor i arbejdsret ved Aarhus Universitet, overfor Computerworld:

"Det her er overhovedet ikke svært. KMD's strategi er både i strid med lovens hensigt og lovens ord. Man må ikke begynde at sortere folk på baggrund af deres alder. Den strategi bringer KMD i strid med forskelsbehandlingsloven, fordi det er forbudt bare at tage lidt hensyn til folks alder."

I et skriftligt svar til Computerworld siger HR-direktør Michael Steen Holst, at det er vigtigt for KMD at overholde gældende regler, og at man nu vil revidere retningslinjerne. De blev indført, fordi selskabet i højere grad ønskede at tiltrække flere yngre medarbejdere.

IBM indgår forlig med fagforeninger

KMD-chef afviser at selskabet er ved rydde alle sager om kompensationskrav ad vejen  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs