ITWatch

Ewii holder fast i tidligere chefs tabsgivende it-investering

Det kostede sidste år energikoncernen Ewii 127 mio. kr. at afvikle en stribe tabsgivende forretninger, som den tidligere ledelse havde investeret i. Men ét af selskaberne holder Ewiis adm. direktør og "oprydder", Lars Bonderup Bjørn, fast i.

Lars Bonderup Bjørn er adm. direktør i Ewii. | Foto: ANITA GRAVERSEN

Selv om den jysk-fynske energikoncern Ewii har foretaget en gennemgribende og kostbar oprydning af tabsgivende kommercielle aktiviteter som el-scootere, telemedicin og andet som den tidligere topchef Knud Steen Larsen investerede millioner af kroner i, hænger Ewii fortsat på et af selskaberne.

Ewii investerede i alt 25 mio. kr. i det Odense-baserede it-selskab Digizuite A/S tilbage i februar 2017. Selskabet, der udvikler og sælger software-licenser til såkaldte digitale arkivhåndteringssystemer, havde de foregående seks år aldrig genereret et overskud, og det gør det fortsat ikke, viser de seneste regnskaber.

Digizuite optræder ikke på listen over selskaber, som Ewii har trukket sig ud af sidste år under ledelse af adm. direktør Lars Bonderup Bjørn, der tiltrådte 1. januar 2018.

Nedskrivninger, tab og hensættelser for ophørte og frasolgte selskaber udgjorde i 2018-regnskabet, der blev offentliggjort forleden, et samlet minus på 127 mio. kroner.

"Vi er minoritetsaktionær i selskabet (Digizuite, red.). Det er svært at sælge sådan en post, og vi har ikke gjort forsøg på det. Derfor har vi vurderet, at vi er bedst tjent med at søge upsiden i investeringen, og selskabet udvikler sig positivt fra udgangspunktet og i takt med forretningsplanen," siger Lars Bonderup Bjørn.

Fortsat underskud

Han betegner Digizuite som en vækstcase, der er mest synlig uden for Danmark og med international gennemslagskraft, som har fået tilgang af nye og store kunder som Exxonmobil, Maersk, Generel Electric m.fl.

2018-regnskabet for Digizuite viser et underskud på 7,4 mio. kr. mod et minus året før på 3,5 mio. kroner.

Ifølge ledelsesberetningen har selskabet færdiggjort omlægningen af forretningsmodellen fra salg af licenser til en abonnementsmodel, ligesom der sidste år er gennemført en komplet teknologiudskiftning af Digizuites vigtigste produkt.

"Set i lyset af den fortsatte vækst i omsætningen samtidig med omlægningen af forretningsmodellen anses resultatet som tilfredsstillende og i overensstemmelse med planer for udviklingen af selskabet," hedder det i regnskabet.

Ewii under ex-chefen Knud Steen Larsen præsenterede investeringen i Digizuite i februar 2017 under overskriften "Digitalt dreamteam investerer 36 mio. til global vækst", hvoraf Ewii tegnede sig for 25 mio. kr., mens stifterne, Annette og Søren Skovbølling, og andre indskød resten.

Knud Steen Larsen og den mangeårige bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm, der havde kørt et tæt parløb i mere end ti år, stoppede begge i sommeren 2017 efter en mediestorm om netop energiselskabets kommercielle investeringer i en lang række selskaber langt fra kerneforretningen.

Denne artikel er leveret af ITWatchs søstermedie EnergiWatch.

Softwarehus taber indtjening som følge af abonnementssats 

Energiboss venter dominoeffekt med fiberåbning

Ewii åbner sit fibernet for Telia i Trekantområdet 

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs