ITWatch

Microsoft i rekord efter seks dage med plusser

Microsofts aktiekurs har ramt sit højeste niveau nogensinde. Fremgangen er især drevet af væksten i cloud-forretning, fremhæver analytiker.

Ritzau Scanpix/AP/Raphael Satter
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Raphael Satter

Microsoft er for tiden verdens mest værdifulde børsnoterede selskab, og fredag kronede aktien det hele med også at lukke i sit hidtil højeste kursniveau. Efter seks dage i træk med plusser.

Aktien steg fredag med 1,2 pct. til 115,91 dollar og trumfede dermed den hidtidige top fra den 1. oktober i 115,61 dollar. Undervejs nåede softwareselskabet dog i slutningen af sidste år at falde sammen med resten af markedet, og aktien havde mistet næsten 19 pct. i 94,13 dollar ved den seneste bund juleaftensdag.

Microsoft fremhæves af investorerne for koncernens vækstben, cloud-forretningen. Senest, i selskabets andet kvartal, som sluttede med udgangen af december, voksede den del med 20 pct. til en omsætning på 9,4 mia. dollar, mens Azure, der er Microsofts cloud-platform i skyen til udvikling af applikationer steg 76 pct.

Netop den del af forretningen er årsagen til, at finanshuset Mizuho i denne uge indledte sin dækning af Microsofts aktie med en købsanbefaling, et kursmål på 135 dollar og samtidig udpegede aktien til "top pick".

"Microsoft har sammensat en imponerende samling af cloud-aktiver, som fortsat bør drive overordnet stærk vækst for et selskab af denne størrelse," skrev analytiker Gregg Moskowitz ifølge Bloomberg News. I andet kvartal steg den samlede omsætning med 12 pct. til 32,5 mia. dollar.

Mizuho maner samtidig bekymringen for opbremsningen i væksten i salget af Azure til jorden. Væksten i de seneste to kvartaler har på årsbasis begge gange været på 76 pct., men i tredje kvartal og fjerde kvartal af det seneste regnskabsår var væksten på henholdsvis 93 og 89 pct.

Der er ganske vist udsigt til yderligere opbremsning, mener finanshuset, men efterspørgslen er stadig stærk, og der tegnes længere og længere kontrakter med kunderne.

Microsoft har en markedsværdi på 889 mia. dollar. Lige efter følger Apple, der også er steget seks dage i træk med 878 mia. dollar. På tredjepladsen er Amazon med 841 mia. dollar. I 2018 var både Apple og Amazon på et tidspunkt over 1000 mia. dollar i markedsværdi.

/ritzau/FINANS

Wipro udvider globalt samarbejde med Microsoft

Microsoft-chef: "Jeg ville ønske, at mit 10-årige jeg havde vidst, hvilke muligheder de naturvidenskabelige og tekniske fag åbnede"

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger