ITWatch

Microsoft-chef: "Jeg ville ønske, at mit 10-årige jeg havde vidst, hvilke muligheder de naturvidenskabelige og tekniske fag åbnede"

Microsofts danske næstkommanderende mener, at unge piger går glip af store muligheder ved ikke at skele til en teknisk og naturvidenskabelig uddannelse.

PR/Microsoft
Foto: PR/Microsoft

"Jeg ville ønske, at mit 10-årige jeg havde vidst, hvilke muligheder de naturvidenskabelige og tekniske fag åbnede."

Sådan siger Nana Bule i et debatindlæg i Finans i dag.

Hun er COO, chief operatiing officer i Microsoft Danmark og slår et slag for, at danske piger skal se sig godt for, så de ikke misser en oplagt karriere indenfor tech.

"Den profession og profil var desværre ikke med i udgaven af ”Hvad kan jeg blive”, som jeg læste dagligt tidligt i 90’erne," skriver hun videre.

"Det tyder på, at de unge piger i dag også kunne have godt af at se, hvad en uddannelse indenfor naturvidenskab kan føre til. I en ny analyse fra tænketanken DEA svarer næsten halvdelen af piger i grundskolen (42 pct.), at deres drømmejob er "at redde og passe på mennesker." Ifølge analysen har pigerne dog svært ved at forene en karriere inden for teknik- og naturvidenskab og særligt techbranchen med ønsket om at arbejde med mennesker," skriver Nana Bule.

"Men det er en kæmpe misforståelse. I mit hoved er det helt logisk, at der er lighedstegn mellem at arbejde med tech og naturvidenskab og hjælpe mennesker. For det er netop gennem de teknologiske fremskridt, at vi kan hjælpe mennesker i stor skala. Som udvikler, kemiker eller fysiker kan man bidrage til at løse verdens store udfordringer: kurere kræft, afhjælpe naturkatastrofer og komme hungersnød til livs," lyder det.

 

Læs hele indlægget her:

 

 

KMD-boss: Vi har et ansvar for at uddanne folk

Dansk Metal vil have mere digitalisering og flere robotter

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger