ITWatch

Apple får hård medfart på Wall Street efter nedjustering

Efter en nedjustering på grund af afdæmpet salg i Kina styrtdykker Apple-aktien ved åbning af New York-børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

Apples aktier falder med 8,8 procent ved åbningen af børsen i New York.

Det sker efter, at it-giganten onsdag aften efter amerikansk børslukketid nedjusterede sine forventninger til omsætningen i første kvartal.

Nedjusteringen kom på grund af skuffende afsætning på det kinesiske marked, og fordi Apple har solgt færre nye iPhone-modeller end ventet.

Apple venter nu en omsætning i første kvartal, der sluttede med årsskiftet, på 84 milliarder dollar. Tidligere havde selskabet vurderet, at det ville have en omsætning på 89-93 milliarder dollar.

Problemer i Kina

Det er særligt i Kina, at købelysten har været dalende, lyder det fra topchef Tim Cook.

"Vi mener, at økonomien i Kina er blevet hårdt ramt af toldgnidningerne mellem USA," skrev han i et brev til investorerne onsdag aften.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er det første gang, at Apple er gået ud med en nedjustering inden den reelle udgivelse af selskabets regnskab, siden den første iPhone blev udgivet i 2007.

De førende aktieindeks går ligeledes ned i de første minutter af handlen på Wall Street torsdag.

Industriindekset Dow Jones er faldet med 1,3 procent, mens teknologiindekset Nasdaq går 1,1 procent ned. Det bredere S & P 500 dykker med 0,9 procent.

"Vi har nu fået et solidt bevis for, hvordan den langsommere økonomiske vækst og en handelskrig laver den bedste dødscocktail for stemningen på markederne," siger Naeem Aslam, markedsanalytiker hos Think Markets UK, til Reuters.

/ritzau/

Analytiker: Handelskrig rammer USA - Apple stod i skudlinjen

Apple nedjusterer prognose 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs