ITWatch

Dansk it-selskab med 250 ansatte solgt til amerikansk storspiller

For et halvt år siden snakkede dansk softwarehus om selv at købe op, men nu er selskabet blevet solgt til amerikanske Cision.

Foto: PR/Falcon

Amerikanske Cision køber danske Falcon.Io.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Jeg er pavestolt over, at det er lykkedes os at bygge en så hastigt voksende international softwarevirksomhed med udspring i København. Denne transaktion er en milepæl, som primært er et fantastisk skulderklap til teamet, og et rygstød, der skubber Falcon helt frem på den globale scene, så vi indenfor en årrække kan blive global markedsleder," udtaler adm. direktør og medstifter af Falcon.Io, Ulrik Bo Larsen.

Ifølge erhvervsmediet Finans nærmer prisen sig 1 mia. kr. Ifølge Børsen er beløbet dog tættere på 800 mio. kr.

Ulrik Bo Larsen bliver som topchef i selskabet, der har 250 ansatte og kontorer i København, New York, Berlin, Melbourne og Sofia.

Falcon.Io står bag en Software-as-a-Service-platform til at styre sociale platforme som Facebook, Instagram og Linkedin i forhold til markedsføring og kundeservice.

Var klar til at købe op

Med købet sikrer Cision sig en løsning, der komplimenterer selskabets andre løsninger inden for medieovervågning,

"Falcon.io er markedsleder i Europa og vokser hurtigt i USA indenfor social media marketing. Når vi tilføjer Falcon.io’s social marketing-løsning til Cision’s produktportefølje kan vi nu tilbyde erhvervslivet at eksekvere avancerede social media-kampagner på tværs af "earned, owned og paid" medier og på den måde favne hele kunderejsen," udtaler adm. direktør for Cision, Kevin Akeroyd.

Der kan ske meget på et halvt år. I juli talte ITWatch med Ulrik Bo Larsen om Falcon.Io's årsregnskab. Det var kort tid efter, at han havde købt konkurrenten Komfo af Sitecore, og han meldte sig klar til flere opkøb.

Samtidig kunne han notere en vækst på 40 pct. og et minus på 42 mio. kr. Men underskuddet var ikke et problem, sagde han.

"Vi følger centrale KPI'er som tilbagebetalingstid på salgsomkostninger og livstidsværdi på abonnementerne helt tæt, og det er kvaliteten af disse nøgletal, der giver os ro i maven i forhold til effektiviteten af vores salgsmaskine, på trods af et fortsat underskud. Det giver simpelthen mening at holde foden på gassen med vores nuværende momentum."

Softwarehus lurer på flere opkøb efter 40 pct. vækst

Komfo-direktør: Stolt over det, vi har opnået

Falcon opkøber dansk konkurrent: Langt hovedparten af de ansatte flytter med 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs