ITWatch

Europa-Parlamentet stemmer for digital skat

Europa-Parlamentet har stemt for at pålægge de største digitale selskaber at betale en procentdel af omsætningen i Europa i afgift. Spørgsmålet skal dog afgøres endeligt af Det Europæiske Råd.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Cedric Joubert/

Verdens 150 største digitale virksomheder skal betale 3 pct. i afgift af deres salg i Europa, hvis de valgte EU-parlamentarikere kan bestemme. Forslaget skal stadig vedtages i Det Europæiske Råd.

Det skriver Dagens Industri.

Onsdag stemte EU-Parlamentet for et omdiskuteret forslag om at lægge 3 pct. skat på omsætningen hos 150 af de største digitale virksomheder med tilstedeværelse i Europa. Forslaget blev vedtaget med 451 stemmer for og 69 imod, mens 64 afstod for at stemme.

"Det er en trist beslutning i Europa-Parlamentet. Jeg stemte imod, da det er en skat, der vil gøre mere skade end gavn. Jeg ser det mest af alt som et populistisk forslag, så EU's medlemslande slipper for at klare tingene på hjemmeplan," siger den svenske Centerpolitiker Fredrick Federley til Dagens Industri.

Europa-Parlamentets afstemning fungerer kun som en såkaldt høringsrunde, som Det Europæiske Råd ikke er juridisk forpligtet til at følge. I sidste ende vil forslaget blive taget op af EU's finansminister.

Skatten skal overvejende gælde indtægter fra annoncer, men også indtægter fra brugerdata og digitale tjenester. De fleste af de 150 virksomheder er amerikanske, herunder Facebook og Google, mens også svenske Spotify lever op til kravene.

/ritzau/FINANS

Skatteminister er utilfreds med techgiganters bidrag

Google-topchef under heftig politisk beskydning 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs