ITWatch

Skatteminister er utilfreds med techgiganters bidrag

Techgiganterne Apple, Google og Facebook er ikke på listen over de 100 virksomheder, der betaler mest skat i Danmark.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V). | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Kigger man på listen over de 100 selskaber, som betaler mest skat i Danmark, er virksomheder som Google, Facebook og Apple ikke at finde. Men techgiganterne skal også huske at bidrage til skatskasserne i de lande, hvor pengene genereres, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Berlingske.

"Når man tjener penge, skal man huske, at man skal betale noget tilbage til det samfund, hvor man har tjent dem, og der hvor værdien er skabt. Og det kniber gevaldigt for nogle techgiganter at forstå den samfundskontrakt," siger han til avisen.

Særligt Facebook, Google og Apple er blevet kritiseret for at tjene store summer på det europæiske marked og på samme tidspunkt betale lidt eller ingenting til de europæiske statskasser.

Karsten Lauritzen ser frem til næste år, hvor en international liste skal synliggøre, hvilke selskaber der betaler skat fra land til land i OECD-landene. I foråret fremlagde EU-Kommissionen et udspil til beskatning af digitale virksomheder. Efter stor uenighed har EU's finansministre valgt at udsætte beslutningen, om hvorvidt der skal lægges en digital på techgiganter, til efter jul.

Denne artikel er leveret af ITWatch' søstermedie MediaWatch.

Folketinget gør klar til at pensionere Skats gamle it-systemer 

Seks tech-selskaber er blandt de største skattebetalere  

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs