ITWatch

It-firma henter konsulenter med autisme – de har nul-fejls-tolerance

It-firma forsøger at afhjælpe manglen på arbejdskraft ved at indgå aftale med Special Minds, der tilbyder it-konsulenter med autisme. "De tilbyder nogle kompetencer, som vi har svært ved at skaffe," lyder det fra direktøren.

Foto: PR/Logimatic og Special Minds

Det danske software- og ingeniørhus Logimatic har indgået en aftale med den socialøkonomsike virksomhed Special Minds om konsulenter til test af software. Konsulenterne fra Special Minds har alle autisme, "hvilket er perfekt til test af software, da de har en nul-fejls-tolerance," lyder det i en meddelelse fra de to selskaber.

"Ét møde med Special Minds var nok til at overbevise mig om, at de har gang i noget helt særligt. Ikke alene gør de noget godt for nogle mennesker, som ellers har det svært, men de tilbyder også nogle kompetencer, som vi har svært ved at skaffe," siger Lars F. Riisberg, CEO hos Logimatic.

Ifølge Special Minds har en til to pct. af verdens befolkning autisme, og 80 pct. af dem er uden for arbejdsmarkedet. Herhjemme er det omkring 20-30.000 personer, der mangler en arbejdsplads, og det er dem, som Special Minds forsøger at hjælpe.

Samarbejde vil højne kvaliteten

It-konsulenterne fra Special Minds løser typisk opgaverne fra egne kontorer i Aarhus og Aalborg, og det bliver et fast team af konsulenter, der skal hjælpe Logimatics udviklingsafdeling fremover.

"Folk med en autismeprofil har den perfekte profil til software-test, da der er tale om ekstremt detaljeorienterede mennesker med en hurtig og høj læringskurve og med hjerner, der kan holde fokus over lang tid, så de kan levere en vedvarende høj og fejlfri kvalitet," siger Theresa Høgenhaug, Head of Business Development and Strategic Partnerships i Special Minds, og fortsætter:

"Det passer ofte rigtig godt sammen med udviklingsafdelinger, der så kan fokusere mere på at udvikle. Hvor disse tests nogle gange bliver lavet som en nødvendighed, kan vores medarbejdere løfte den del til et helt uset niveau."

Hos Logimatic forventer udviklingschef Henrik Nygaard Jensen, at det nye samarbejde vil højne kvaliteten.

"Samarbejdet med Special Minds frigiver de ressourcer vi har brug for så vores udviklere kan fokusere på at udvikle nyt frem for at teste eksisterende software," siger han.

Fagforeninger: Manglen på arbejdskraft i it-branchen er opreklameret

Klumme: Flere unge skal ind på STEM-uddannelserne

It-virksomheder er desperate: Kontakter studerende på første semester

It-direktør: Der er en kæmpe kløft mellem overefterspørgsel og underudbud på arbejdskraft

 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs