ITWatch

Alle offentlige computere dropper Linux i tysk delstat

Windows 10 skal nu installeredes på samtlige 13.000 offentlige computere i delstaten Niedersachsen.

Foto: Colourbox

München gjorde det først under stort påstyr i 2017. Nu følger den tyske delstat Niedersachsen byens eksempel: Alle 13.000 offentlige computere skifter system fra Linux til Windows 10.

Det skriver mediet The Register ifølge Computerworld, der også oplyser, at årsagen til skiftet er drevet af kompatibilitet.

Det hele kommer til at koste 44 mio. kr. det første år, hvor skiftet foregår, men det forventes, at prisen kan stige yderligere 8 mio. kr. på sigt, fremgår det.

Det var Münchens bystyre, der som de første sidste år valgte, at byens Linux-projekt på alle offentlige computere skulle udskiftes med Windows 10 inden 2020, efter Linux ellers har været brugt de sidste 15 år. 

Google leger med ilden: Giver egen browser en kæmpe fordel

Microsofts investering i skytjenester giver økonomisk pote

Microsoft overhaler Google på markedsværdi

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs